IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дамски чанти – 3 модела, които да носите през следващите месеци

3 септември 2022 18 00

Логоманията се завръща

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Избирането на правилната чанта за тоалета, който вече сте харесали, е изключително трудна задача. Понякога дори ни се налага да променим изцяло визията си, защото не харесваме как аксесоарът се вписва с блузата или панталоните ни. Големината и дължината на дръжките също са от значение, а цветът създава най-големите главоболия.

Затова винаги търсим универсална дамска чанта, която да подхожда на всичко, да бъде в крак с модата и да побира необходимите ни за деня неща. Носталгията по миналото вече започва да диктува тенденциите и в аксесоарите, като все повече дизайнери се вдъхновяват от сериали като „Клюкарката“ и „Сексът и градът“ за създаването на следващата си чанта. Говорим за Lady Dior, Fendi Baguette и Balenciaga City, чиито оригинални и неоригинални вариации са най-търсени в последно време.

Но не само конкретните дизайни се радват на голямо възраждане. Има и определени тенденции, на които дамите не могат да се наситят. Докато чантата тип кроасан вече заменя тази във формата на багета, има няколко модела от миналото, които ще си останат класика и ще бъдат желани през следващите месеци на 2022 година.

Дамски чанти – 3 модела, които да изпробвате

Логомания

Спомняте ли си онези големи емблеми по дамските чанти в началото на 2000-те години? Тогава се смяташе, че колкото е по-голямо изписването на марката, толкова по-добре изглежда чантата. Колкото и противоречива да беше тази мода, тя се завръща с пълна сила 20 години по-късно. Сега водещи марки като Christian Dior, Louis Vuitton и Fendi се надпреварват за по-голямо лого, поставяйки своето върху всякакви модели – от плажни до елегантни чанти.

Ключът към създаването на безупречен стил по тази тенденция е да изберете по-семпъл тоалет, който да не се състезава за хорското внимание. Трябва да оставите чантата да бъде главният герой във визията ви, като най-добре е да изберете монохроматична комбинация или нещо класическо като дънки или панталон с обикновена блуза или тениска.

Розовото Барби

Модата по куклата Барби се завръща, благодарение на предстоящия едноименен филм с Марго Роби и Райън Гослинг. Също така можем да благодарим и на Valentino за превръщането на розовия цвят в задължителен в гардероба ни. Добрата новина е, че можете да опитате тази тенденция, без да се налага да изглеждате като Марго Роби или Зендая.

Първата стъпка за влизането в модата на Барби е да се облечете от глава до пети в розово. Независимо какви дрехи изберете, те трябва да са в тази гама. Но ако не обичате да сте ходеща кукла, може да добавите само розова чанта, която да завърши визията ви.

Отличителни детайли

Третата чанта, но не на последно място, която е добре да притежавате, е такава с отличителни детайли. Тук говорим за перли, скъпоценни камъни или шипове. Тези модели са подходящи за всеки, който е готов да напусне зоната си на комфорт и да опита нещо ново.

Разбира се, в зависимост от повода, за който се подготвяте, ще изберете различен тип детайл. Препоръчваме ви перлите и малките скъпоценни камъчета да бъдат оставени за официални събития, докато шиповете и по-изразителните детайли могат да бъдат включени в ежедневния ви гардероб или в съчетаването на тоалет за фестивал.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари