IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чанти 2022: 5 тенденции, които да следвате

26 февруари 2022 16 30

Ето кои са актуалните модели

IStockphoto

IStockphoto

Всяка жена си казва, че има толкова много чанти, че скоро няма да се оглежда за допълнително. Но веднага щом мине покрай витрината на даден магазин, се заглежда в изложените модели. Може да се каже, че по време на пандемия поводите ни за излизане на дискотека или коктейл бяха сведени до минимум, но въпреки това не бива да оставаме без нови покупки. С настъпването на 2022 г. дойдоха и тенденциите, които си струва да разгледаме.

Чантата трябва да е удобна и да побира повече неща, освен това да е със здрави дръжки и цип, за да не изпадне нещо. Сигурно голяма част от вас смятат така, но ние ви предизвикваме да излезете от зоната си на комфорт и да погледнете на вашата чанта като на моден аксесоар.

Нали не носите една и съща дреха всеки ден, тогава защо не подменяте по-често дамската чанта? Каквото и да си говорим, дизайнерите създават новите модели така, че да отговорят на вашите предпочитания и много съчетават в себе си удобство, практичност и тенденция 2022.

Според Мерве Манастир, дизайнер от Истанбул, тенденция номер едно са чантите в смели цветове. „След близо две години от тези стресови времена е време да внесем малко яркост в живота на хората“, казва тя в интервю за TZR. И дава пример с яркото розово, което видяхме при зимното яке на Риана или пък неоновозелено или фино пастелно, на което залагат много модели за своите палта.

дамски чанти,

IStock

Друго нещо, което да следвате, са уникалните форми, смята дизайнерът от Бруклин Валери Блейз. „Това е почти вечна тенденция, защото хората обичат новите форми и силуети на всичко“, казва тя.

Какви тенденции в чантите да следвате?

В следващите редове ще обърнем внимание на няколко стила чанти:

1. На рамо, с къса дръжка

Чантите тип торба, които са с дълги дръжки и са особено подходящи за ежедневно ползване, си остават номер едно. Но освен тях, ви препоръчваме да си купите една по-малка, при това с единствена дръжка.

Според Ванеса Пиърс, чантите, вдъхновени от модата през 90-те, като тип багета и микро модели с малки дръжки, ще продължат да се използват и в следващите месеци. Те не побират много, но може да бъдат чудесно допълнение към вашата визия. Има съвременни изработки от ратан или крокодилска кожа, с вериги или интересни цветови комбинации.

2. Портмонета тип плетена кошница

Този тип прилича на портмоне, но има дръжки. Повечето модели са плетени и наподобяват кошница за пазар. По думите на дизайнера Жасмин Хекман, те са подходящи за пролетта и зимата. Самата тя ги определя като един по-модерен прочит на сламените торби.

Някои кошници имат допълнителна платнена или кожена част, която се връзва или е с цип, за да сте сигурни, че няма да изгубите нищо, докато носите чантата в ръцете си или я оставите за кратко без надзор.

3. Изключително дълга дръжка

Преди повече от 10 години имаше торби с дълга дръжка, които мятахме на една страна през главата и вътре побирахме какво ли не. Някои дори ги ползваха за училище. Нещо подобно като модел ще виждаме из магазините съвсем скоро.

„Късите презрамки ще продължат да работят, но дългите бохо чанти през кръста ще заемат важно място“, казва пред TZR Габриела Комела. Тя дава пример с това, че може да изберете модел с катарама и да коригирате както искате дължината на дръжките.

4. По-различни текстури

Тази зима по-пухкавите палта и зимни аксесоари, имитиращи кожата на животни, са доста актуални. Ето защо, колкото по-различна текстура има вашата чанта, толкова по-модерна ще е.

Вълна, огледална кожа, пухени материи, обемни плетки и мъниста ще виждаме по новите модели от този стил. Дизайнерът Сейд Мимс предполага, че в следващите месеци ще са актуални повече щампи, релефни материи, ватирани модели и въобще, такива, които приличат на мечетата, които някои държат на леглото си.

5. Органайзъри

„Колкото по-заети ставаме, толкова по-важна става и организацията, така че дамските чанти, създадени с тази цел, се оказват доста популярни“, казва Тина Луц.

Всички модели с повече отделения и малки джобчета, в които да поберете от мобилен телефон и червило до инструменти, елка и химикал/тефтер за писане, се завръщат. Може да се каже, че традиционните паласки се изменят в по-елегантни модели-органайзъри, които да слагаме на кръста. Последните са подходящи както за жени, така и за мъже, като освен кожени варианти, има и много от по-дебел плат, идеални за работа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари