IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бижута: 5 тенденции за тази есен

14 септември 2022 12 30

Ето какви аксесоари са най-актуални

IStockphoto

IStockphoto

Бижута за специални случаи или такива за ежедневието предпочитате да си купувате? Има хора, които ги сменят всеки сезон и могат да бъдат с различно всеки ден. Но какви са актуалните тенденции за тази есен? Със смяната на времето е време да ви дадем отговор на този въпрос.

Независимо дали сте с дънки, тениска или обикновена блузка, няма лошо да сложите чифт дребни обеци и нещо на врата. И така определено ще промените излъчването си. Но дали няма да сгрешите, ако подберете нещо, което е демоде? Всъщност има много аксесоари, които са се носели в миналото и тази есен ще се завърнат в кутията за бижута.

Предлагаме ви 5 тенденции за бижута, които да следвате през есента:

1. Обеци под формата на панделка

Този модел е доста изискан и спокойно може да го изберете, за да отидете на коктейл или опера. Онова, което го отличава, е формата на панделка – познат символ от много чанти, диадеми за коса, обувки и други. Но ето че ще го виждаме по-често и върху ушите.

Кристали или перли са най-популярните декорации за въпросните обеци, които могат да бъдат в най-различни размери. Освен под формата на висулка, те се закрепват направо в ухото, с винтче.

2. Пръстени на настроението

Тези бижута бяха доста харесвани през 90-те. Тогава много момичета искаха да ги притежават, защото цветът им се променяше според топлината и настроението. Същите, но доста по-съвременни модели, ще са онова, което ще носим по ръцете си тази есен.

Основните пръстени на настроението, които ще срещаме из магазините през сезона, са с по-обемен камък – със златиста или сребриста основа.

3. Обемни сърца

Казахме ли ви, че някои стари бижута не са за изхвърляне? Може би преди около 10 години висулките във форма на сърца, в най-различни цветове и по-големи форми, се носеха много често. Тогава дори връзването им на конец, кожен или гумен шнур, беше за предпочитане. Ето че същите ще са на вратовете ни отново.

Обемно сребърно сърце или такова от естествен камък е онова, което да си купите тази есен – за вашите ежедневни визии.

4. Тенис гривни

Ако обичате по-класически бижута, няма как да не подминете това. Освен тенис колиета, има и симпатични гривни, предимно в златисто. Оригиналните са с диаманти, но тази есен има доста имитации, които заслужават вашето внимание.

Тенис гривните ще паснат на вашия черен костюм или блейзър, съчетан с дънки.

5. Висящи кристали

Преди години колиетата и обеците, по които има няколко реда кристали, бяха доста модерни. Майките ни още пазят такива които са им били подарени например за бал или сватбата. И ако имате едно такова ретро бижу, не се притеснявайте да го ползвате през есента.

Така наречените каскадни/висящи обеци с камъни, падащи ефирно във въздуха са друг актуален аксесоар, който да изпробвате. Разбира се, те не стават за всеки ден и трябва внимателно да подберете с какво да ги съчетаете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

... ( преди 1 година )