IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Позлатената Doja Cat се появи в Париж

6 октомври 2022 16 30

Изпълнителката отговори на критиките

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Трудно е да се повярва, че преди тази година Doja Cat – изпълнителката, която превзе класациите със своите хитове, привлече феновете с нестандартен външен вид и изпълнения – никога не е присъствала на Седмицата на модата в Париж. Но наистина пролетните колекции за 2023 година беше първият път, когато рапърката седна на първия ред на дефилета като Balenciaga, Givenchy и Thom Browne.

„От години говорим да отидем в Париж за Седмицата на модата, но искахме да направим дебюта ни както трябва. Тази година почувствахме, че ни е време“, казва Doja за себе си и екипа от стилисти, с които работи. Допълва, че преживяването е било специално, защото е успяла да предаде на хората посланието, че е изследовател на изкуството и модата. Според нея, досега никой не е разбирал напълно тази част от идентичността ѝ.

Doja Cat

Снимка: Getty Images

Седмицата на модата в Ню Йорк пък беше своеобразна загрявка за разчупващия границите външен вид на изпълнителката. По-рано през месеца тя присъства на ревюто на Vogue World с лице, изцяло боядисано в мрежа от бяла боя. На 30 септември Doja взе личния си подход към ежедневния стил и го обърна с главата надолу, появявайки се в гама от модернистични красиви визии, които допълваха тоалети от модата на бъдещето.

След като каца в Париж, рапърката се отправи към партито на Kenzo, където изпълняваше песни в продължение на 45 минути. След това беше ред на дефилето на Balenciaga и Vivienne Westwood. Тоалетите за тези събития бяха повече от прекрасни, но това, което хвана окото на феновете беше изцяло златната визия за дефилето на A.W.A.K.E. Mode.

Doja CAt

Doja Cat на дефилето на Vivienne Westwood. Снимка: Getty Images

На 4 октомври Doja носеше златиста боя за тяло под кафяв костюм от същия дизайнер и веганско палто от риджата от Саймън Милър. Малко по-късно тя облече и бяла рокля, която напълно контрастираше на тялото ѝ.

„Чувствах, че единственият правилен ход е да бъда златна за финала на нашето приключение. Наистина исках да изглежда сюрреалистично и естествено. Не добавихме сенки за очи, мигли, червило или вежди, защото не ставаше дума за това да сме секси или красиви. Беше за посланието и за това да се чувстваш овластен и да живееш като най-висшето си аз“, казва изпълнителката.

Част от феновете обаче не харесаха визията на Doja и изразиха критичното си мнение в социалните мрежи. „Тази боя изглежда грозно върху теб“, „Когато правиш такъв грим, все пак трябва да акцентираш върху чертите си. Изглежда като стара статуя“, бяха част от коментарите на анонимни потребители.

Doja Cat

Снимка: Getty Images

Думите стигнаха до рапърката и тя не закъсня с отговора. „Не съм се опитвала да изглеждам красива или привлекателна. Целият грим има история и в модата няма правила, но ако имаше, нямаше да ги определяте вие“, категорична е Doja.

Всъщност тя се отличи с доста различни смели визии по време на Седмицата на модата в Париж. Нейният гримьор Лоръл Чарлсън покри лицето ѝ с бяла и синя боя, завършвайки с яркочервено червило и дори нарисува чифт ръкавици за дефилето на Monot на 1 октомври. Чарлстън също така създаде това, което нарече „илюзионен външен вид“, който Doja носеше на партито на Бионсе на 4 октомври.

Чарлстън дори каза, че рапърката я е помолила да се подпише върху врата ѝ, както правят големите художници след завършването на картината си. „Да започна работа с някого, който уважава толкова много мен и моето изкуство, без съмнение промени начина, по който се виждам като художник“, казва Лоръл в социалните мрежи. Тя благодари на Doja и я нарече страстен артист.

Doja Cat

Doja Cat на дефилето на Monot. Снимка: Getty Images

Doja Cat е известна със своите смели визии, като в интервю за Allure споделя, че по никакъв начин не се притеснява да рисува върху лицето си колкото се налага. „Лицето ти е тетрадка. Това е една тетрадка на гимназист, върху която можеш да начертаеш всичко“, категорична бе тя.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари