IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилетка за есен/зима 2022 – как да я носите?

27 ноември 2022 18 00

Ето няколко актуални модела

IStockphoto

IStockphoto

Пуловери, кожени панталони, каубойски ботуши, пухкави чанти... Това са само част от актуалните неща за есента. Но към тях няма как да не добавим една топла и удобна плетена жилетка. Тя може да се съчетае с по-леките и ефирни дрехи, с които все още не можем да се разделим.

Според модните тенденции, по-широките жилетки, които сякаш са изплетени от някоя сръчна баба, са най-предпочитани за есен/зима 2022. Както може би се досещате, овърсайз моделите са на почит. Но покрай това не бива да изхвърляме тънките кашмирени с копчета.

Като продължение на допаминовата тенденция при костюмите, жилетките също са по-пъстри, с цветни джобове и декорации. Има и много винтидж модели с ръчно изплетени цветя и други мотиви.

Ето какви жилетки да изберете и как да ги носите този сезон:

1. Не я закопчавайте напълно

Една от микротенденциите на Седмицата на модата в Ню Йорк е именно закопчаването на някои ризи и жилетки само в горната част. Макар навън вече да е студено, вие може да я последвате.

Под жилетката може да сложите къс топ и да закопчаете само две копчета, за да имате по-секси излъчване. За това ще спомогнат дънки с висока талия или максипола.

Друг вариант е да оставяте жилетката отворена или да си купите такава, която е без копчета.

Пуловер, жилетка, рокля... С какво да ги комбинирате?

2. Заложете на перли и по-обемни плетки

Този сезон може да разнообразите старата си жилетка, украсявайки я с перли и други елементи, които можете да залепите или да пришиете. Из магазините има и много нови модели, които са от по-обемни плетки и имат множество бляскави елементи по тях.

Повечето такива модели са по-къси, някои с буфан ръкави или симпатични якички, които също могат да бъдат декорирани.

Жилетка – най-добрият приятел на кожените панталони

3. Жилетка с флорални мотиви

Този модел е от по-дебела прежда и прилича точно на тези, които нашите баби ни правеха едно време. Ретро излъчването му носи и V-образната яка. Но за да бъде по-актуален, към него са добавени изплетени на една кука флорални мотиви.

Освен с рози, плетивата с маргаритки са много актуални.

Стил по време на пандемия: Жилетката на Джей Ло

Коледна жилетка – Кейт Мидълтън с предложение в червен цвят

4. Овърсайз в пъстър цвят

Харесвате ли наситено или яркорозово? След като Barbiecore завладя стила ни, няма как да пропуснем да ви предложим една жилетка според него.

Изберете по-широк модел от дебело плетиво. За предпочитане е ръкавите да са по-широки или буфан. Може да има и широки джобчета.

За още тенденции и новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари