IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни съвети за зимата: С какво да носим червено?

26 ноември 2022 13 30

Цветът не е само за празници

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ключът към носенето на червено е да седнете спокойно и да преосмислите предварителните си представи за цвета. Вплетете го в гардероба си, като го съчетаете със свежи, изискани и неочаквани тонове – помислете за комбинации като мента и турмалин, бяло и ягода, оникс и вино. Време е да върнете силния, жив цвят в гардероба и да „запалите“ тоалетите си.

Червеното е пропито със символизъм – исторически червените дрехи са служили като маркер за социален статус, показващ лукс, политически авторитет и дори религиозен ранг. Червеното отдавна е символ на сила, смелост и страст. Благодарение отчасти на богатата си история и отчасти на интензитета на своя пигмент, цветът е подчертан тон – и като такъв, мисълта да го носите може да бъде леко плашеща.

Носете червеното със смелост. Някои цветови комбинации могат да смекчат заряда на цвета, правейки го да изглежда сравнително фин, докато други засилват топлината му. Тъй като червеното е толкова силен нюанс, лесно е да създадете интересни комплекти, които да са подходящи както за офиса, така и за вечерно парти.

Модни съвети за зимата: С какво да носим червено?

1. Златно

Златното е богат, топъл тон и извежда топлината на червеното на преден план. Това е шикозен външен вид, който е много подходящ за празничния сезон. И двата цвята в тази комбинация са невероятно силни, така че поддържайте тоалета си семпъл. Съчетайте златна пола или златна рокля с червени обувки, вечерна чанта или клъч, или пък опростете още повече нещата с избирането на червено-златна рокля.

златно и

Снимка: Getty Images

Червеното и златното също могат да се носят заедно по небрежен начин. Помислете за чифт доматеночервени дънки, комбинирани с копринена златна блуза, поло или яке, допълнени от обикновени маратонки. За смела работна визия, носете златисто карирано сако с чифт червени панталони.

2. Сиво

сребристо и

Снимка: Getty Images

Сивото придава свежест на червеното, правейки го още по-красив цвят. Облечете съблазнителна червена минипола и я съчетайте със сиво поло. За подходящ за офиса тоалет, носете чифт сиви панталони с класически оребрен потник и червено кадифено сако. Всяка една дреха в сиво може да се замени със сребърна алтернатива, като по този начин червената гама ще бъде още по-съживена. Носете сребриста рокля под кадифен блейзър, допълнена със сребърна огърлица на следващото коледно парти.

3. Черно

черно и

Снимка: Getty Images

Черното е предпочитан нюанс за през зимата, а комбинацията му с червено е една от любимите ни ежедневни опции. Тъмният цвят успокоява огъня на червения, като същевременно допринася и за по-смелото и уверено настроение. Носете червена плисирана мидипола със семпла черна риза с дълъг ръкав. Това е елегантно облекло, което може да се носи в офиса или навън с приятели. Носете го с високи до коляното кожени ботуши през студените зимни и есенни дни.

4. Розово

розово и

Снимка: Getty Images

Розовото е неочакван избор, но въпреки това е подходящ, особено когато говорим за светлорозово. Опитайте бледорозова рокля или такава, която съчетава тъмно и светло розово за по-ежедневен вид. За да включите червеното в тоалета си, добавянето на дамска чанта е чудесен вариант.

5. Деним

деним и

Снимка: Getty Images

Денимът е ефектен с червеното, правейки цвета небрежен и готин. Бъдете семпли и елегантни в червен пуловер, поло, копринена или класическа риза в черешовобяло, комбинирано с чифт дънки или дънкови панталони. Всеки по-блед деним ще ви свърши работа, като визията може да стане още по-красива с шикозна черна или бежова чанта.

Пола от рециклиран деним: Ах, тази Дуа Липа!

Кейти Пери с любимия деним на червения килим

6. Бяло

бяло и

Снимка: Getty Images

Бялото кара червеното да се усеща по-свежо, чисто и елегантно. Чифт огненочервени панталони са перфектни за съчетаване с любимата ви бяла тениска. Може също така да носите червен блейзър с изтънчена бяла рокля. Ако искате червеното да е в центъра на тоалета ви, тогава облечете плетена рокля с мокасини с ток в цвят слонова кост. Също така не може да сбъркате с бял тренч с червена рокля, които веднага ще привлекат вниманието.

7. Зелено

зелено и

Снимка: Getty Images

Ментовозелено или градински чай също са неочаквано добри избори, които извеждат дълбочината и топлината на червеното на преден план и създават висококонтрастни визии, които са подходящи за всеки повод. Помислете за аквазелен топ, носен с матча зелена гривна и яркочервена дамска чанта. Пъхнете ментовозелен потник в изискана червена пола. Направете ментовата копринена рокля по-интересна с ефектен червен аксесоар.

За още новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари