IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Празничен стил – седем цветни тоалета за зимата

4 декември 2022 18 00

Повдигнете още повече настроението си преди Коледа и Нова година

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Настройте емоциите си за САР (сезонно афективно разстройство), включете електрическото одеяло и отменете плановете си за вечерта, защото официално е това време от годината. Ако слънцето залязва още в 17:00, защо въобще да напускаме дома? И как, ако навън е тъмно още преди да свършим работа, да се настроим за парти и да облечем нещо лъскаво и цветно? Когато обаче нещата изглеждат мрачни и безнадеждни, именно правилният тоалет ще ни върне обратно в светлата страна.

Независимо дали е умишлен избор или не, цветовете, към които гравитираме всеки сезон, често отразяват нашия естествен свят. Пролетта е синоним на меки пастели, а лятото е оцветено с ярки и смели нюанси. Когато листата започнат да падат, тоалетите ни следват примера и яркостта намалява, заместена от тъмночервено, кафяво и залезнооранжево. Следва зимата и нашият неутрален монохроматичен външен вид. По ирония на съдбата, ако някога е имало време да следваме тенденцията за допаминово обличане, то е точно сега.

Да, всички знаем, че зимата се характеризира с големи локви, дъждове, сняг и киша, които лесно могат да развалят цветните ни тоалети. Това ни кара да залагаме на все повече тъмно облекло, включително черно и сиво, но не е задължително да е така. Можем съвсем спокойно да облечем нещо цветно, за да повдигнем настроението си в тези мрачни и студени дни.

Празничен стил – седем цветни тоалета за зимата

1. Цветно поло

Обличането през зимата си има своите предимства – спадането на температурите изисква допълнителни слоеве и повече възможности за оформяне на стилен външен вид. А това, от което не може да се пренаситите, са красивите и топли полота. Тази година изберете модел в ярък нюанс, който може да послужи за разнообразяване на черните или тъмночервени панталони и дънки, които имате в гардероба.

2. Не забравяйте розовото

През последните два сезона в модната индустрия се зароди т. нар. Barbicore тенденция. Вдъхновена от предстоящия филм за куклата Барби, в който ще участват Марго Роби и Райън Гослинг, този стил се състои във включването на всеки един розов нюанс в ежедневното и официалното ви облекло. През зимата може да заложите на розов пуловер, поло или блейзър, които да накарат не само вас, но и околните да се чувстват по-добре.

3. Два допълващи се цвята

Не е задължително да имате черно или друг тъмен цвят във външния си вид през зимата. Изненадайте всички чрез обличането на два ярки нюанса, които се допълват прекрасно и създават усещане за пролет и лято. Такива са оранжевото и зеленото, които може да комбинирате по различен начин в зависимост от това какво имате в гардероба и кой от двата цвята ви е по-любим.

4. Аксесоарите не са за подценяване

Разбира се, ако основните зимни дрехи у дома са в гамата на черното, кафявото, сивото и бежовото, не тичайте към магазина. Все още можете да се включите в цветната тенденция за следващия сезон, като просто добавите ярки аксесоари. Това може да са чанта, шапка, шал или ръкавици, а защо не всички заедно. Дори цветен чифт ботуши се нарежда в списъка, който може да бъде допълнен от всяко едно нещо, което пожелаете.

Зима 2022 – изпробвайте капитониран панталон

Модни съвети: Как да носите любимите си летни дрехи и в студеното време

5. Цветен анцуг

За дните, в които не искате да излизате от вкъщи, но все пак имате работна среща по Zoom и трябва да се облечете подходящо, ви предлагаме цветен спортен екип. По този начин хем ще се чувствате удобно, хем няма да бъдете твърде домашно облечени.

6. Комбинация чанта-яке-чорапи

Една от универсалните модни комбинации е тази между чантата, якето и чорапите. През зимата обувките ни винаги са високи и рядко можем да покажем чорапите, но якето и дамската чанта са на преден план. Така че изберете подходящи модели в един и същи цвят, които да допълват както облеклото, така и настроението ви.

7. Пастелни цветове

Единственото правило тук е, че няма правила. Точно както можем да носим зелено и червено след Коледа, така можем да облечем и пастелни цветове след лятото. Есента и зимата също ни предлагат слънчеви дни, които заслужават подобаващ стил и внимание. Извадете цветните си рокли, ризи, якета и блузи от гардероба и съставете един външен вид, който е зареден със страхотно настроение.

За още модни тенденции и новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари