IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцеса Кейт отново с тиара и сантиментално бижу

9 декември 2022 10 30

Кралицата консорт пък сложи тиарата на покойната Елизабет II

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кейт Мидълтън се завърна във Великобритания така, както само тя си може – с прекрасен стил и бляскава визия.

Принцесата на Уелс се присъедини към принц Уилям, крал Чарлз и кралица Камила по време на дипломатическия прием в Бъкингамския дворец. Събитието се провежда всяка година, а кралското семейство посреща стотици членове на дипломатическия корпус в голямата зала на двореца.

40-годишната Кейт носеше тиарата Lotus Flower, като това е първият път, в който тя слага бижуто от 2015 година насам. Преди това го избра през 2013 година за дипломатическа среща в Бъкингамския дворец, както и две години по-късно за банкет, организиран в чест на посещението на китайския президент Си Дзинпин.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

Кралица Елизабет, кралицата майка, създава тиарата Lotus Flower от колие, което получава като сватбен подарък от своя съпруг, бъдещият крал Джордж VI. Дъщеря им принцеса Маргарет е последната дама, преди Кейт, която носи бижуто. Принцесата го дава под наем на Серина Станхоуп през 1993 година, когато тя се омъжва за сина на Маргарет.

Принцеса Кейт комбинира тиарата с червена рокля от Jenny Packham, върху която беше поставила синя лента и закачила жълтия си семеен орден. Завърши визията с обеци, които в миналото са принадлежали на кралица Елизабет II.

Междувременно кралицата консорт Камила се появи на събитието с тиарата Belgian Sapphire, която е от колекцията на покойната ѝ свекърва. Тя пристигна заедно със съпруга си крал Чарлз, носейки черна рокля от Anna Valentine, която не отне от вниманието, заслужено от бижуто за глава. Тиарата беше комбинирана с колие и гривна от сапфир, които отново бяха от колекцията на кралица Елизабет II.

Камила Гети

Снимка: Getty Images

Дипломатическият прием не се проведе през 2020 и 2021 година поради пандемията от коронавирус. През февруари тази година, кралица Елизабет, която почина през септември, последва примера на външния министър на Обединеното кралство да отложи приема, който трябваше да се проведе на 2 март в замъка Уиндзор. Причината за отмяната беше избухването на война между Русия и Украйна.

Бляскавото събитие идва само две седмици, сллед като Кейт направи своя дебют с тиара като принцеса на Уелс. За държавен банкет в чест на южноафриканския президент Сирил Рамафоса на 22 ноември тя носеше бяла рокля от Jenny Packham, съчетана с тиарата Lover's Knot на кралица Мери. Принцесата завърши визията си с гривна, принадлежала на кралица Елизабет II и обеци, които преди това са били собственост на принцеса Даяна.

С перли, висящи от диамантени възли, тиарата беше любима на нейната свекърва принцеса Даяна. Според придворния бижутер, украшението е на повече от век и първоначално е било поръчано от кралица Мери през 1913 или 1914 година. Това е реплика на оригиналната тиара, собственост на бабата на Мери, принцеса Августа от Хесен.

Кейт Мидълтън със сантиментално бижу

Преди да се завърне на великобританска земя, принцеса Кейт посети университета Харвард, носейки важно бижу.

40-годишната принцеса на Уелс посети учебното заведение, облечена в сива рокля с дълги ръкави, допълнена от черни обувки на ток и златни обеци. Именно обеците хванаха окото на всички, като по-късно се разбра, че са проектирани от получател на бизнес заем от благотворителната организация на крал Чарлз.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

„Гарантът на принца“ помага на млади хора на възраст между 11 и 30 години с предприемачество, намиране на работа и образование. Лени Луис е един от получателите на помощен заем, като получава 2000 паунда през 2009 година. Именно тя е и дизайнерът на обеците на Кейт. Луис се фокусира върху създаването на ръчно изработени изделия и беше избрана за посланик на благотворителната организация след успеха на бижутата ѝ. Въпросните обеци са направени от рециклирано злато и са били изпратени до Кейт в устойчива опаковка.

„Това е пример никога да не се отказвате от мечтите си“, написа Луис в публикация в социалните мрежи. Пред Daily Mail допълва, че през 2009 година никога не би си помислила, че може някой от кралското семейство да избере нейните бижута. „Тя можеше да отиде във всяка една голяма бижутерийна компания, но избра да вземе нещо от независим дизайнер, който е подпомогнат от фондацията“, казва Луис за Кейт.

Като истински модел: Кейт Мидълтън с перфектния костюм

Кралска мода – Кейт Мидълтън с идея за офис облекло

Принцеса Кейт с тиарата и брошката на Даяна, Камила избра тиарата на Елизабет

Носенето на обеците от страна на принцесата на Уелс беше по време на посещението ѝ в САЩ, където с принц Уилям бяха за три дни. В края на визитата те присъстваха на втората годишна церемония по връчването на наградите Earthshot, където Кейт избра да носи чокър на принцеса Даяна от диаманти и изумруден камък в средата.

Покойната принцеса носеше бижуто като украшение за глава. Според кралски биограф, тя се е опитала да го сложи на врата си, като го нахлузи през главата, но чокърът се заклещил. Даяна толкова много харесала как ѝ стои, че решила да го носи по този начин за вечерта.

За още новини от света на британското кралско семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари