IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пенелопе Крус и Роджър Федерер сред домакините на Met Gala

19 януари 2023 15 00

Първият понеделник на май е запазен за най-големия бал в модата

Снимки: Getty Images

Снимки: Getty Images

Най-важната и бляскава вечер в света на модата бавно се приближава към нас и известните имена се подготвят за своя момент под светлината на прожекторите на известните стълби пред музея „Метрополитън“.

В сряда от Vogue обявиха кои четири световни културни икони ще получат специално място на кръглата маса на Ана Уинтур и ще ѝ помогнат да посрещне всички звездни гости на тазгодишната Met Gala. В роля на домакини ще влязат носителката на „Грами“ Дуа Липа, носителката на „Еми“ Микаела Коел, носителката на „Оскар“ Пенелопе Крус и 20-кратният носител на титли от „Големия шлем“ и тенис легенда Роджър Федерер.

Тазгодишната тема на Met Gala ще почете наследството на покойния дизайнер Карл Лагерфелд, като се очаква всички гости да носят негови дизайни или поне на марките, за които е работил през годините. Темата е „Карл Лагерфелд: Линия на красотата“, наследявайки миналогодишните две събития, състояли се през май и септември, които отразиха развитието на американската мода и дизайнерство.

Домакините на тазгодишната Met Gala се отличават като видни фигури в музиката, спорта, филмите и телевизията. Всеки един от тях завърши монументална година в живота си, постигайки най-доброто в своята индустрия.

27-годишната Липа е новата принцеса на поп музиката и току-що завърши най-голямото турне в кариерата си. Обиколката по света включваше 82 спирки и беше в подкрепа на нейния албум Future Nostalgia, получил одобрението не само на феновете, но и на критиците. Турнето приключи през ноември миналата година и може да се похвали с разпродадени концерти по целия свят.

Към Липа се присъединява едно от най-търсените имена в Холивуд – Микаела Коел. 35-годишната британска актриса за първи път направи името си известно с ролята в комедийното шоу Chewing Gum, след което получи одобрение от критиците за смелия си сериал I May Destroy You, който създава, пише сценария, сърежисира и продуцира. През 2022 година направи и дебюта си в голямото кино, играейки в „Черната пантера: Уаканда завинаги“.

Бременната Риана беше специално почетена на Met Gala

Блясък и разкош: Най-горещите двойки на тазгодишната Met Gala

Висшата мода на Холивуд: Най-добре облечените звезди на Met Gala

48-годишната Пенелопе Крус е третата културна сензация, която ще седи на най-ексклузивните места в „Метрополитън“. Носителката на „Оскар“ е може би един от най-подходящите водещи на вечер, посветена на Карл Лагерфелд. Крус се присъедини към семейството на Chanel през 2018 година и беше една от звездите, които почетоха покойния дизайнер в дефиле след смъртта му.

Испанската актриса излезе на модния подиум в рокля, подобна на снежна топка с пухкава пола и носеща бяла роза. Пред списание People тя обяви, че дефилето е било наистина специално за нея.

Пенелопе Крус

Снимка: Getty Images

Последният човек, който ще седне на масата до Ана Уинтур е тенис легендата Роджър Федерер. Швейцарецът наскоро се оттегли от спорта, в който доминираше в продължение на две десетилетия. Сега, след като постигна всичко в кариерата си, той насочва фокуса си към своята филантропска фондация, предоставяща образование на хора в неравностойно положение.

Четиримата, заедно със стотици звезди от модата, киното, телевизията, спорта и бизнеса, ще почетат Карл Лагерфелд – човека, който през живота си ръководи големи модни къщи като Chanel, Fendi и Chloe, като в същото време подкрепяше Института за костюми на музея „Метрополитън“ в Ню Йорк.

Met Gala 2023 ще се проведе в първия понеделник на май, който се пада точно на 1-ви.

За още модни тенденции и новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари