IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три тоалета, избрани гости и дует с Блу Айви – Бионсе се завърна

23 януари 2023 14 30

Изпълнителката с първи концерт от 4 години насам

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кралицата се завърна!

След четиригодишно отсъствие от сцената, Бионсе направи спиращо дъха представление, на което само тя е способна. Изпълнителката организира ексклузивен концерт в Дубай, достъпен само за избрани хора, получили специални покани. Сред публиката бяха звезди като Кендъл Дженър, Ребъл Уилсън, Елън Помпео, Лиъм Пейн и още много други.

Носителката на „Грами“ изнесе почти 75-минутен концерт през уикенда в чест на откриването на нов луксозен хотел в Дубай. Освен известните ѝ гости, сред публиката бяха и цялото семейство на Бионсе, включително съпругът ѝ Джей Зи и трите им деца, както и родителите Тина и Матю Ноулс.

„Моите прекрасни деца са тук, за да видят как майка им пее“, каза звездата пред цялата публика. Докато Сир и Руми останаха зад кулисите през цялото време, то 11-годишната Блу Айви показа музикалния си талант, качвайки се на сцената, за да изпълни песента си Brown Girl, която е част от албума The Lion King от 2019 година.

Облечена в червен блестящ ансамбъл, Блу Айви изпя своята част от парчето, носител на „Грами“, докато Бионсе ѝ акомпанираше, облечена в жълта корсетна рокля. Според Variety, в края на песента Блу Айви е прегърнала майка си, след което е излязла напред на сцената, изпратила е няколко целувки на публиката и си е тръгнала.

Носейки красивия жълт ансамбъл, Бионсе започна концерта си с кавър на класиката на Ета Джеймс At Last, която изпя и през 2008 година, когато играеше ролята на Джеймс в Cadillac Records. Тя също така изпълни парчето по време на първия танц на Барак и Мишел Обама като първо семейство на САЩ през 2009 година.

„Добре дошли на всички. За мен е чест да бъда тук“, каза Бионсе на публиката, която обаче нямаше позволение да прави снимки или видеа на концерта.

От сцената се чуха песни от новия албум Renaissance, както и няколко класики, които отдавна не бяха изпълнявани. Бионсе зарадва публиката с Beautiful Liar, I Care, Ave Marie и Flaws and All. Певицата се представи заедно с цяла група, няколко фонови танцьорки и 48-членен изцяло женски оркестър, облечен в яркочервени тоалети. The Mayyas, изцяло женската ливанска група за прецизни танци, която спечели предаването America's Got Talent миналата година, също се представи и удиви публиката.

Но Бионсе беше в центъра на вниманието цяла вечер, напълно заслужавайки пищните и красиви фойерверки, които се издигаха над луксозния хотел в края на изпълненията.

След като се завърна с трети различен тоалет, този път в тясна червена рокля и дълги червени чорапи, тя изпя Crazy in Love, започвайки със забавена версия на хита. След това последваха изпълнения на Countdown и Naughty Girl, както и на незабравимото парче Drunk in Love. Бионсе завърши с химна, докато се издигаше във въздуха на фона на фойерверки.

Бионсе с поредно историческо постижение

Историята на трите тоалета на Бионсе

Освен с песните и цялата хореография на шоуто, Бионсе успя да впечатли публиката и с прекрасни тоалети. Тя смени цели три ансамбъла за 75 минути, отдавайки почит на различни дизайнери, които имаха пряка връзка с шоуто и неговото местоположение.

Първият тоалет – лимоненожълта рокля до пода, инкрустирана с малки лъскави акрилни детайли от кръста надолу – е дело на оманския дизайнер Муса Ал Алфи. Нейният базиран в Дубай лейбъл Atelier Zuhra, е известен със сложните си дизайнерски изработки, включително характерна мозаечна апликация, която комбинира лазерно рязане и ръчна работа. Роклята на Бионсе беше завършена с драматичен шлейф, обсипан с пера от коприна, който се простираше около раменете на суперзвездата като крила.

„Започнахме с тази рокля през ноември. Отне ни почти месец и половина, за да я завършим“, казва Ал Ауфи пред Vogue. Цветът е вдъхновен от изгрева, а дизайнерката работи лично с Бионсе и нейния стилист KJ Moody.

Това, че изпълнителката избра да открие концерта си с дизайнерско облекло от Близкия изток, не е случайност. Известно е, че тя се опитва да привлече внимание към стила си, с който понякога изпраща и скрито послание. През уикенда Бионсе се възползва от възможността да насочи прожекторите към регионалните таланти.

Бионсе напомни за миналото си в нова рекламна кампания

След 14 години чакане, Бионсе отново е на върха

От своя страна, Блу Айви беше облечена в блестящ червен гащеризон с пайети, проектиран от нейната баба Тина Ноулс. Момиченцето не показа никакви признаци на сценична треска, като очарователните ѝ плитки с дължина до кръста се люлееха, докато танцуваше в масивни кецове на платформа.

След първите 25 минути дойде и първата смяна на тоалета. Бионсе замени жълтата рокля с огненочервено корсетно боди с подходящ шлейф и ръкавици от Николас Джебран. Ливанският дизайнер, който не за първи път работи заедно с певицата, е обличал и звезди като Дженифър Лопес, Джиджи Хадид и Синди Крауфорд. Той проектира тоалети за Бионсе през 2014 година за наградите на MTV, а четири години по-късно и за наградите „Грами“.

Джебран казва, че тоалетът в Дубай е бил вдъхновен от кралското облекло и е намек към емиратските жени и тяхната любов към златни аксесоари и монохроматичен стил. Именно затова и тоалетът бе допълнен с корона със слънчеви лъчи.

За финала Бионсе смени курса, избирайки украинския дизайнер Иван Фролов. Облечена в прахообразно розова минирокля и клин, бродиран с кристали и фино злато, тя слезе от сцената и се насочи към фонтана с форма на мида, за да изпее Crazy in Love.

„Облеклото е направено в нашата работилница в Киев по време на войната и масовото спиране на тока. Това просто показва, че независимо от всичко, украинските марки продължават да демонстрират на света своята устойчивост и култура“, казва Фролов, който стартира едноименната си марка през 2015 година и продължава да живее и работи в Украйна, въпреки продължаващия военен конфликт.

Докато оркестърът свиреше последните акорди от Drunk in Love, Бионсе беше изпратена с фойерверки, в чийто дим изчезна.

За още новини от света на модата, звездите и музиката последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари