IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чао, тесни дънки! Идват карго панталоните

28 януари 2023 13 30

Ето няколко модела, които да изпробвате

Getty

Getty

Тесните дънки и клинове заемаха основно място в гардероба ни по време на пандемията. Заедно със спортните долнища те бяха най-удобни по време на социалната изолация или по-редките ни излизания навън. Ала вече сме 2023-а и е време да сложим някой торбест панталон. След като миналата година панталоните с широки крачоли станаха истински хит, сега идва време на моделите тип карго.

Ню Йорк, Лондон, Милано, Париж, са градовете, из улиците на които ще видите все повече мъже и жени да носят карго панталони. Те са с по-широка кройка, свободни и изключително удобни.

Карго панталони се носели още през първата половина на ХХ век

Тези панталони са били типично мъжки в миналото, но днес се носят и от жени. Според статистиката, такива е имало още през първата половина на ХХ век, когато се правят подобрения в униформата на британската армия. Тогава шивачите измислят джобовете по тях – единият от едната страна, а другият – в областта на бедрената кост.

Постепенно карго моделът навлиза и в САЩ, като първоначално се носи от парашутисти, а след това и от тамошните военни. Едва през 1990 г. той започва да се използва по-масово.

Карго панталоните са ушити предимно от естествени тъкани. Най-често те са в няколко основни цвята като войнишкожълто, масленозелено, тъмносиво и черно. Едни са с набрана с ластик долна част, докато други са с широки крачоли. Наричат ги и торбести, защото някои са с повече от два джоба, които могат да поберат какво ли не.

Ето няколко модела в този стил, които да изпробвате:

Сара Мишел Гелар показа какви панталони носи, за да изглежда висока

Есенна мода – отново карго панталони в гардероба

Панталони ли? Бела Хадид няма нужда от тях дори през зимата!

За още новини от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

123 ( преди 1 година )
Да! За по-пълните ще е супер "изживяване" да носят широки панталони
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар