IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Устойчива мода: Кейт Бланшет облече рокля на Armani за трети път

27 февруари 2023 14 30

За първи път тоалетът се появява на червения килим през 2014 година

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кейт Бланшет не се шегува, когато става въпрос за устойчива мода и даване на пример по опазване на околната среда. 

На тазгодишните награди SAG, звездата от TAR, която беше номинирана за главна женска роля, но загуби от колежката си Мишел Йео, пристигна на червения килим със специална рокля. Бланшет се поразрови доста надълбоко в архивите си, за да извади черен дантелен дизайн на Georgio Armani Prive, който облича за трети път. 

Първоначално роклята се появява на червения килим на наградите "Златен глобус" през 2014 година, а четири години по-късно отново е в центъра на вниманието по време на филмовия фестивал в Кан. 

Роклята с изящни детайли първоначално е създадена от прозрачна материя и нежна дантела с високо деколте и къси ръкави. Най-новата версия обаче беше леко променена, отличавайки се с дантела в черен корсаж и пайети с вталена пола и ръкави, изрязани по дантелената шарка. Бланшет избра романтичен, вълнообразен дълъг боб за прическа и розов грим, за да компенсира черния цвят на роклята. 

Стилистката на актрисата, Елизабет Стюарт, публикува кадри на звездата преди наградите SAG, които включваха и снимки на роклята от предишни събития. За филмовия фестивал в Кан Бланшет не промени тоалета си по никакъв начин. Тогава обаче косата й беше леко променена, оформена с нисък кок, който разкриваше масивни висящи обеци. 

Кейт Бланшет и преди е изразявала своята ангажираност към устойчивата мода, като това не е първият път, в който тя облича свой стар тоалет за тазгодишно светско събитие. На церемонията по раздаването на британските награди БАФТА тя изуми с визия, която извади от дълбините на собствения си гардероб.

Кейт Бланшет

Снимка: БГНЕС

Бланшет, която спечели наградата за най-добра главна женска роля за играта си като Лидия Тар в TAR, облече позната рокля, с която мина по червения килим на "Британските Оскари". Тя избра изцяло черен дизайн на Maison Margiela, който първоначално носи на наградите "Оскар" през 2015 годин, като този път обаче беше леко променен. 

За наградите БАФТА актрисата прекрои роклята, за да има по-изразени рамене и необработени ръбове на ръкавите и подгъвите, като съчета всичко с разкошна перлена огърлица на Louis Vuitton, състояща се от двуцветни перли и простираща се до лявото рамо. 

Синята панделка, поставена върху черната рокля, беше символ на Агенцията на ООН за бежанците, на която Бланшет е посланик на добра воля. Аксесоарът служеше като знак за солидарност и подкрепа за бежанците и всички разселени хора по света. 

Кейт Бланшет

От ляво: Кейт Бланшет на наградите "Оскар" 2015, от дясно: На наградите БАФТА тази година. Снимки: БГНЕС

Този стил на роклята се различаваше от оригиналния. Първият път дизайнът е без ръкави и допълнен с типично тюркоазено колие от Tiffany & Co, като малък черен клъч завършваше външния вид. И двата пъти обаче Бланшет избра елегантна прическа, вдигната нагоре. 

По-рано този месец носителката на "Оскар" носеше електриково синя визия на Alexander McQueen, когато присъства на филмовите награди на лондонската критика. За церемонията тя облече черен блейзър с електривково сини копринени рамене. Тя дебютира тоалета на премиерата на Where'd You Go, Bernadette в Ню Йорк през 2019 година. 

Балът на губернаторите: Дженифър Лорънс с черен Dior, Кейт Бланшет в Alexander McQueen

Кейт Бланшет цъфти на червения килим във Венеция

Едно събитие, две перфектни визии – просто Кейт Бланшет!

А през ноември миналата година Бланшет се появи на ежегодния бал на губернатора с визия отново от Alexander McQueen, която носи за първи път на филмовия фестивал във Венеция през 2020 година

Кейт Бланшет и нейната стилистка Елизабет Стюарт официално обявиха намеренията си да използват стари тоалети още през 2020 година. Тогава актрисата се появи на филмовия фестивал във Венеция със синя рокля от Esteban Cortazar, която носи за първи път през 2015 година за премиерата на "Карол" в Лондон. 

"Шикозно е да повтаряш. Кейт Бланшет реши да облече отново един от най-любимите си тоалети за тазгодишния фестивал във Венеция. Казано с нейни думи, красиви неща могат да се появят от устойчивостта", написа тогава Стюарт в социалните мрежи. 

Дизайнерката допълни, че Бланшет е обединила сили с Cortazar, за да дари роклята след края на събитието във Венеция. Средствата от закупуването бяха разделени между две организации - Facing History and Ourselves и UN Women. Първата използва уроци по история, за да предизвика учителите и техните ученици да се противопоставят на фанатизма, защото по този начин ще победят омразата. Втората, от своя страна, е създадена за подкрепа на жените и момичетата по целия свят, ускорявайки напредъка им. 

Кейт Бланшет

От ляво: Кейт Бланшет на филмовия фестивал в Лондон. От дясно: На филмовия фестивал във Венеция: Снимки: Getty Images

Съвсем скоро ще станем свидетели и на раздаването на наградите "Оскар", където Кейт Бланшет отново е номинирана за най-добра актриса. Наблюдавайки модните й избори през последните месеци, нямаме търпение да видим какво ще избере за най-бляскавата нощ в Холивуд. 

За още тенденции и новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари