IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звездна мода – Зендая се завърна на червения килим с две винтидж визии

27 февруари 2023 17 40

Актрисата с урок по стил

Снимки: Getty Images

Снимка: Getty Images

Това е светът на Зендая и ние просто живеем в него. Поне що се отнася до модата.

Младата актриса, която пропусна първите няколко наградни събития за годината, се появи на червения килим за наградите NAACP в Калифорния. И както винаги, чакането за дебюта ѝ тази година на светско събитие си заслужаваше, като Зендая смени две рокли за церемонията и всяка от тях привлече вниманието.

През последните няколко години актрисата работи усилено със стилиста си Лоу Роуч, за да вдъхват нов живот на винтидж дрехи, вдъхновявайки се от изминали десетилетия и тенденции. Двамата се „гмуркат“ в архивите на модните къщи, откривайки скрити съкровища, които са отдавна забравени, но са също толкова красиви, колкото днешните дизайни.

За наградите NAACP дуото не промени стратегията си, разчитайки на класиките от миналото, вместо да избере дреха от скорошните дефилета от Седмицата на модата. Любовта към винтидж дизайните бе показана както на червения килим, така и вътре в залата, като Зендая смени две рокли за вечерта.

За първата си светска поява тази година актрисата облече рокля на Versace от колекцията им пролет/лято 2002 година. По това време Зендая е била едва на шест години, но очевидно тоалетът е направен точно за нея. Черният дизайн без презрамки се отличаваше с изрязан корсаж, голяма цепка по средата на полата и зелени детайли.

Благодарение на голямата цепка фотографите и феновете успяха да видят черните токчета на актрисата, които чудесно пасваха на маникюра ѝ в същия цвят. Що се отнася до прическата и грима, Зендая заложи на боб с дължина до брадичката, който бе оформен на една страна. Гримът се състоеше от леко розово червило и много тънка очна линия. Цялата визия бе завършена с висящи диамантени обеци, масивна гривна и пръстен.

В социалните мрежи актрисата сподели, че визията ѝ е била вдъхновена от героинята Шего, която участва в класиката на Disney Channel „Ким Суперплюс“. Анимационната дама винаги носи зелен костюм с черни ивици, като роклята на Зендая беше обърната цветово – преобладаваше черното.

По-късно вечерта Зендая излезе на сцената, за да връчи наградата за най-добър филм. За случая тя облече преработен ансамбъл на Prada, чийто оригинален дизайн е от колекцията за пролет/лято 1993 година, годината на раждане на актрисата. Той се състоеше от бюстие с изрезки на звезди и пола до земята с изрезки в подобен стил около талията.

Въпреки че вторият външен вид не е вдъхновен от анимационен герой, Зендая публикува ретроспективен клип в своята история в Instagram, където показва модела, който носи роклята по време на дефилето на Prada преди 30 години.

По-късно актрисата публикува видеа от събитието, включително и едно от червения килим, където се чуват одобрителните коментари на фотографите. В описанието тя благодари на всеки, който ѝ е казал добри думи, независимо че не може да назове хората по име, защото са били прекалено много.

Зендая гледа Серина Уилямс с обувки за 800 долара и задължителния есенен пуловер

Дебют като никой друг – Зендая на корицата на италианския Vogue

Дами и господа, Зендая отново е тук!

Това обаче не беше първият път, в който Зендая носи винтидж визии на червения килим. По време на галавечерта на списание Time миналия юни тя заложи на рокля от Bob Mackie, която беше от колекцията за есен 1998 година. Дизайнът, който беше избран от Лоу Роуч, включваше сини, тюркоазени и черни цветове, както и дълбоко V-образно деколте. Тогава визията бе завършена с огърлица на Bulgari с повече от 49 карата диаманти и три диамантени пръстена.

Зендая Гети

Снимка: Getty Images

Освен че предаде поредния си урок по стил, Зендая бе номинирана в две категории тази година. Тя се бореше за наградите „Артист на годината“ и „Най-добра актриса в драма сериал“ за ролята си в „Еуфория“, но изгуби и двете надпревари от Анджела Басет.

За още тенденции и новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари