IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Критикуват Паулина Порижкова заради нейни публикации

10 март 2023 17 50

Фенове смятат, че е обсебена от външния си вид

Getty

Getty

Тя е на 57, има стегнато тяло и не се срамува да го показва. Снима се без грим и в оскъдни дрехи, както и топлес, за да покаже, че жените на тази възраст притежават своя чар. Ала може ли едно такова поведение да подразни околните? О, да! Това може да потвърди Паулина Порижкова, която наскоро бе обвинена, че е обсебена от външния си вид.

„Почти на 58? Баба, плетиво, камина?“, написа моделът в Instagram и сподели поредната своя снимка по бельо. На нея тя позира с кожени ботуши и се усмихва, което някои сметнаха за позьорство.

Порижкова е с черни бикини и сутиен от дантела, А отгоре е наметнала червено плетиво.

„Аз съм гордата баба на пет деца. Изплетох пуловера, който нося – и да, стоя до камина. Ето как изглеждат почти 58 за мен днес“, допълва Паулина.

Голата Паулина Порижкова се бори срещу обективизацията на жените

Паулина Порижкова припозна себе си в Кари Брадшоу

Неувяхващата красота на Паулина Порижкова – на корицата на Vogue

Обсебена ли е Порижкова от външния си вид?

Макар звездата да изглежда добре, критиките към нея не закъсняха. След като за близо два дни нейният пост събра над 82 хиляди харесвания, сред които на българския модел Диляна Попова, тя разбра, че някои я смятат за откачена и обсебена от това да се снима гола или полугола. И едно от обобщенията на нейните последователи е, че изглежда по-скоро като откачена баба и жалка картинка, отколкото като вдъхновяваща жените на нейната възраст.

„Изглежда продължавате да чувствате необходимостта да докажете нещо“, „Спри се вече“, пишат потребители на социалната мрежа, посочвайки, че моделът по-скоро дразни жените на нейната възраст, показвайки перфектните си форми.

За да се защити, Паулина коментира, че по-възрастните жени са „все още секси и жизнеспособни и със сигурност не са невидими“. Въпреки това тя се съгласи, че нейният секси кадър популяризира „обективизирането на жените“.

„Тъй като съм висока и слаба... не изглеждам ли като типична жена на моята възраст? ... Не изглеждаме ли всички по различен начин и не се ли крие нашата красота в това? В нашата уникалност?“, попита тя.

Питат Паулина за нейните тренировки и схема на плетивото

Все пак из коментарите има и доста положителни за самия модел. Жена споделя, че нейната публикация е послание за всички жени и няма за цел да се сравнява с една или друга.

„Чета някои от коментарите и виждам, че някои жени смятат, че сте имали предимството на тялото на модел и не представлявате истински жените. Толкова се разочаровам, че пропускат целия смисъл на вашето съобщение, че не ви „познават“ или не са чели книгата ви. Вие насърчавате ВСИЧКИ жени да прегърнат бръчките, отпуснатото тяло и всичко останало“, обяснява почитателката на Порижкова.

Междувременно други отбелязват, че блондинката трябва да сподели своята рутинна грижа и това на какви упражнения разчита, за да има такова тяло.

Много жени на възрастта на Порижкова отбелязаха, че щом се хвали с това, че е изплела жилетката, трябва да сподели каква е схемата и точно какъв вид прежда е използвала. И така да даде пример като истинска баба.

„Това, което е наистина тъжно тук, е очевидната несигурност на жените, които не могат да намерят място да се обичат такива, каквито са... За това, което телата им могат да направят. За това, което могат да почувстват“, обобщава звездата след критиките.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари