IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятна ваканция - какво да сложите в куфара

2 юли 2023 18 00

На море или планина, това са артикулите, от които имате нужда

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Резервациите са направени, отпуските са планирани, компанията е готова и остава само едно - да съберем багажа за така чаканата лятна ваканция

Колкото и да обичаме дома си, винаги сме развълнувани да се отделим поне за седмица от него и рутината, която ни заобикаля между тези четири стени. Докато почивката може да се направи по всяко време от годината, лятото сякаш е резервирано за дългите отпуски, далечни дестинации и ваканционно настроение. Независимо дали отивате на планира, на море, или просто да обиколите няколко различни града или страни, трябва да имате точен списък за това, което да сложите в куфара.

Нека да бъдем честни обаче - колкото и да се подготвяме за ваканцията, събирането на багаж винаги е трудна задача, особено избирането на дрехи и обувки. Решенията са тежки, като всеки път се чудим дали едната дреха си струва да се вземе за сметка на друга, или пък ще направим жестока грешка, ако не сложим още една рокля. 

Истината е, че има няколко основни артикула, които трябва да сложите в куфара, за да си осигурите безрпоблемна и спокойна ваканция. С тях ще бъдете подготвени за всякакви прищявки на времето, за различните поводи, на които може да присъствате и дългите вечери под открито небе. 

Какво да сложите в куфара за лятната ваканция

Макси рокля

Макси роклите са летният артикул, предпочитан както от младите, така и от по-възрастните дами. Независимо дали отивате на разходка из градовете по местното Черноморие, или пък разглеждате забележителностите в Италия, макси роклята наистина може да е подходяща за навсякъде. 

макси рокля

Снимка: iStock

В допълнение към тяхната гъвкавост, тези модели са едни от най-практичните, които можете да включите в куфара си. Заемат минимално място, представляват цялостно облекло и могат да се носят денем и нощем.

Ленен топ

Със своята лека и дишаща материя, ленените горнища осигуряват перфектния баланс между стил и комфорт. Те охлаждат при покачване на температурите и не се мачкат толкова лесно, дори да са на дъното на куфара. За вечен външен вид, който се съчетава добре с всеки панталон, изберете неутрални нюанси като бяло или бежово. Можете да оформите своя ленен топ с къси панталони или да го съчетаете с миди пола, ако искате нещо по-романтично.

Миди пола

миди пола

Снимка: Getty Images

Олицетворение на жизнеността и един от любимите артикули на голяма част от жените по света - миди полата. Със своите ласкави силуети и безкрайни възможности за оформяне, тя е задължителна за ваканционното ви приключение. Тези модели могат да бъдат съчетани с нещо много класическо, като бяла тениска, но в същото време да издигнат личния ви стил до нови висоти. Ако вашите летни планове включват море, миди полата е задължителна заради своята дължина. Тя хем ще осигурява прохлада в топлите дни, хем няма да позволи на вятъра да покаже повече от колкото е нужно.

Лек пуловер

Докато лятната ви ваканция несъмнено включва горещо време с високи температури, важно е да сте подготвени за по-хладни вечери и свежи сутрини. Лекият пуловер или жилетка е идеалното решение за наслояване и ви топли, когато температурите падат. Дрехата е още по-походяща, ако се наслаждавате на почивка край морето. Морският бриз може да стане доста студен, когато носите само една лека лятна рокля без нищо отгоре. 

Кендъл Дженър,

Снимка: Getty Images

Също така си заслужава да се отбележи, че, ако посещавате някои религиозни обекти, може да се изисква по-покрит външен вид. Наличието на пуловер под ръка ви позволява да се насладите на всички места в списъка си, като същевременно зачитате културата и обичаите на местните.

Къси панталони

Когато става въпрос да си осигурите прохлада и в същото време да изглеждате стилни, не подценявайте силата на късите панталони. Докато дължината и материалът може да варират в зависимост от вашите желания, добре подбраният модел може да бъде уникално допълнение към вашия ваканционен гардероб. 

бежови дрехи,

Снимка: iStock

Скорените къси панталони предлагат изискано решение за издигане на външния вид, като в същото време не жертвате комфорта си. Висока талия, ласкави силуети и неутрални цветове- всички те създават чифт, който можете да носите както на плажни разходки, така и на туристически обиколки.

Удобни маратонки

бели маратонки

Снимка: iStock

Оставете обемистите маратонки у дома и подбрете такива с по-ниска подметка, които да влизат лесно в куфара и да не тежат. Заложете на елегантен дизайн, светли цветове или винтидж щрихи, които да ви спечелят точки. Тези стилове се съчетават лесно с дрехите, които споменахме по-горе, осигурявайки ви комфорт, докато се наслаждавате на ваканцията си. От калдъръмени пътеки до оживени градки центрове, удобните маратонки осигуряват необходимата подкрепа, за да се насладите на деня без да жертвате стила си.

Бански за лято 2023 – най-добрите модели за годината

Чехли за лято 2023 – кой модел е най-актуален?

Рокли за лятото – моделите, от които имате нужда

Сандали с каишки

сандали на

Снимка: iStock

Нито едно лятно преживяване не е пълно без чифт плоски сандали с каишки, за да покажете педикюра си. Тази модерна опция добавя нотка елегантност към всяко облекло, като същевременно ви дава стабилността, необходима да се насладите на ден, изпълнен с разходки. Потърсете сандали, чиито каишки могат да се увият около крака или пък са с регулируеми катарами, които ви позволяват да персонализирате модела. Тези детайли ще осигурят комфорт на краката ви, докато изследвате интересните кътчета на вашата дестинация. 

За още актуални аксесоари за лятото и новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари