IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дамски чанти – 4 дизайна, които винаги ще са на мода

6 август 2023 18 00

Какво да носите, независимо от сезона, годината и модните правила

Снимка: iStock

Снимка: iStock

От време на време нов модел дамска чанта се появява на пазара и жените полудяват, след като я забележат в ръцете на инфлуенсъри в Instagram или на рамото на любимите си звезди. Но тези моменти на бърза мода не траят дълго и животът им обикновено свършва, когато се появи друга тенденция, която да се възкачи на трона.

Когато става въпрос за потребителски стоки, жените инвестират основно в чанти и обувки. Причината е проста – те са артикулите, които най-дълго се запазват и в повечето случаи си избиват парите, дори и отгоре. Ако говорим само за чантите, винтидж моделите са изключително търсени, защото след определен период се превръщат в истинско злато.

Модната индустрия поставя все повече фокус върху съчетаването на дрехи с чанти, отколкото обратното. Изглежда, че ловът за перфектния дамски аксесоар, в който може да се побере всичко необходимо, никога няма да спре. Важното обаче е да разберем кои точно чанти ще устоят на времето и тенденциите, за да сме сигурни, че няма да ни се наложи да ги сменим след един сезон.

Устойчивата мода набира все повече популярност, като вече обхваща не само дрехите, но и аксесоарите. Целта ѝ е да насърчи хората да мислят в перспектива, да носят артикулите повече от един сезон, да не изхвърлят дрехи и обувки и да пазят природата чиста. По този начин класическите чанти станаха много по-предпочитани, доказвайки че рано или късно всеки се завръща към познатите модни тенденции.

Дамските чанти, които винаги ще са на мода

Черна класическа чанта

Точно както когато купувате къща, при избирането на перфектната черна чанта трябва да обърнете внимание на мястото за съхранение. Допълнителните отделения и джобове правят този аксесоар перфектен за всеки повод, независимо дали е парти, среща със семейството или брънч. Цветът пък е основен, което означава, че ще пасне на всяка една дреха в гардероба ви, а също така няма да се цапа твърде много.

Голяма бежова чанта

Поради тяхната гъвкавост, можете да съчетаете бежовите чанти с тъмен костюм, широки дънки или модни дизайнерски кецове. Демонстрирайте стила си в офиса или пък изберете плетена бежова чанта за плажа, за да сте в крак с модните тенденции и в същото време да покажете класа и устойчивост. Можете да избирате от разнообразните модели на бежови чанти на пазара, като всичко зависи от вашия личен стил и предпочитания.

Малък сак

Най-известният пример за дамска чанта, тип сак, е тази на Louis Vuitton, за която най-вероятно се сещате, дори без да сте видели снимки. Първоначално тя е била замислена именно като аксесоар за пътуване, но впоследствие все повече дами я използват като ежедневна чанта. Причината – удобна за носене, с обемно място за съхранение и разбира се, безупречен стил. Подобни модели може да намерите и на много по-достъпни цени, но внимавайте за начина на изработка. Насочете се към чанти, които са от здрав материал, труден за разкъсване и надраскване.

Дамски чанти – жената на Меси с уникален модел на Dolce & Gabbana

Аксесоари за 2023 – чанти като гривни са новата тенденция

Чар или бедствие: Balenciaga представи чанти като опаковки от чипс

Малка чантичка

През последните години все повече се обръща внимание на старите тенденции и винтидж излъчването. С необичайния си дизайн на конско седло, тази миничантичка може да бъде перфектен избор за дама с динамичен и забързан начин на живот. Въпреки че е малка по размер, тя определено може да побере най-важните ви вещи за едно излизане.

За още новини от света на модата и модните тенденции последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари