IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни съвети – как да съставите капсулен гардероб за есента

16 септември 2023 12 00

С какви дрехи да се запасите за следващия сезон

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Есента е почти тук, а това означава да реорганизирате гардероба си с най-добрите основни дрехи за сезона. Въпреки че има редица начини да попълните летните си колекции и да извлечете максимума от всяка дреха в гардероба, подготовката за есента изисква прецизно внимание към детайла и знание какво да облечете, докато се подготвяте за по-студените дни. Ако не сте наясно с капсулния гардероб, ние ще ви помогнем.

Въпреки че летните горещини не ни показаха милост тази година, септември дава подходящо начало на есента, включвайки хладни сутрини и вечери, а по обяд температурите са високи. Това ни подсказва, че трябва да помислим добре за дрехите, които да носим през деня, за да бъдем подходящо облечени както за по-студените утрини, така и за по-топлите часове на деня.

Инвестирането в колекция от основни есенни дрехи ще ви подготви за най-плавния преход към есента и зимата и ако нещата са избрани правилно и са комбинирани с подходящи детайли, могат да ви служат вярно години наред. Може би вече се чудите как да преосмислите стила си тази есен и да издигнете любимите си есенни визии едно ниво нагоре, което означава, че есенният капсулен гардероб е от съществено значение за вашето бъдеще.

Отвъд тихия лукс и естетиката на есента, реорганизирането на гардероба, за да подготвите за преходния период, може да се усеща обезсърчително. Има обаче няколко начина да търсите устойчиви, издръжливи и шикозни дрехи, които могат да ви помогнат да направите стила си по-гъвкав и по-добре подготвен за хладното време. С тези основи на обличането бъдете сигурни, че ще бъдете в крак с модата и ще се чувствате добре.

Съставяне на капсулен гардероб за есента

Големи карирани якета

Това наистина е най-необходимият елемент за есента – голямо карирано яке. Всъщност, според стилиста и моден редактор Одри Кейт Лопес, карето е уникален дизайн, който никога не излиза от мода. То е многофункционално, за разлика от други модни артикули, повечето хора имат кариран артикул в гардероба си и могат да интегрират щампата, за да съответства на индивидуалния им стил.

Без значение дали сте фенове на минималистичния стил, на феминисткото излъчване, на спретнатостта, пънк естетиката или пък сте максималист, ориентиран към най-новите тенденции, карето може да бъде основна част от гардероба ви. Имайки предвид това, знайте, че на пазара има редица модерни карирани якета, които са идеални за есента.

Дънки с висока талия

Дънките с висока талия пасват на почти всичко и е най-добре да ги носите свободно и по най-удобния за вас начин. Те могат да се носят с дрехи, които подчертават формата ви, особено когато целта на артикулите с висока талия е да покажете част от коремните мускули, за които работите толкова усърдно във фитнеса.

Съчетайте дънките с висока талия с вталено боди, изрязан топ или тениска, чиято само една страна е прибрана в дънките. Денимът също е достатъчно универсален, за да се носи на официални поводи, като работен банкет или фирмена вечеря – просто избягвайте скъсаните модели и добавете луксозен аксесоар, завършвайки цялостната визия с ботуш на ток.

Плетен пуловер

Няма как да изкараме есента без удобни и уютни дрехи. За тези от нас, които ценят комфорта пред стила, плетените пуловери и жилетки са най-доброто решение. Според модните експерти, тези модели са от съществено значение, за да си осигурите топлина, докато в същото време изглеждате модерни, тъй като са направени от вълна.

Вълната има естествена еластичност, която я прави идеална за плетиво. Също така се драпира добре, издържа на увисване и ако се грижите правилно за нея, запазва формата си за дълго време.

Поли до глезена

Какво по-добро от пола с дължина до глезена, която се движи с полъха на вятъра? Нищо. Дългите до глезена поли са перфектен начин да се пренесете в есента, докато носите всички останали летни дрехи. Ако се придържате към най-добрите съвети за скромно обличане, съчетайте полите с любимия си комплект черни клинове. За щастие, полите с дължина до глезена се предлагат в различни форми и размери. Завършете визията с любимите си маратонки, ботуши или официални обувки.

Модни съвети – как да създадете устойчива бижутерийна колекция

Есенна мода – тенденциите, които ще властват през сезона

Кожено яке, блейзър, сако – тенденциите при връхните дрехи тази есен

Плетиво на една кука

Плетените на една кука пуловери винаги се състезават за най-подходяща дреха за есенния сезон. Те също са един от най-универсалните дизайни за сезона, като моделите варират от аргайл дизайни до плетива с V-образно деколте. Те могат да бъдат облечени върху рокли и поло или пък съчетани с риза в зависимост от визията, която търсите.

За още новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари