IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенна мода – чорапите на принцеса Даяна са огромен хит

16 октомври 2023 10 30

Как да следвате стила на покойната майка на Уилям и Хари

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Някъде в прашните албуми, които преди появата на мобилните телефони събираха снимките от най-важните ни събития, имам кадри, на които множество инфлуенсъри биха завидели в момента. Там позирам с облекла, които момичета като Хейли Бийбър и Оливия Родриго биха копирали изцяло в наши дни. Най-вероятно и вие имате такива снимки, просто не сте ги намерили. Говоря, разбира се, за комбинацията от рокличка или плисирана пола, допълнена с високи бели чорапи и мокасини. 

Разбира се, 6-годишното ми Аз не е стилистът зад тази визия, а по-скоро аплодисментите са за майка ми, която се е опитала да ме направи още по-красива за околните. Изобщо не е предполагала, че подобен стил ще бъде изключително популярен след 20 години, а още по-малко, че ще бъде задължителен за някои модни инфлуенсъри. 

Колкото и да ми се иска да получа признание за това, че съм вдъхновила Хейли Бийбър и други звезди със странния си стил, истината е, че те най-вероятно черпят идеи не от моите стари албуми, а от стотиците снимки на друга модна икона през 90-те години – принцеса Даяна. Покойната майка на принцовете Уилям и Хари беше истинско вдъхновение за стил по време на краткия си живот независимо дали говорим за ежедневието или кралските ангажименти. Именно тя е забелязвана многократно да носи къси панталони с високи бели чорапи, превръщайки комбинацията в задължителна в наши дни. 

Тенденцията

Инфлуенсъри, знаменитости и обикновени хора копират визията на покойната принцеса – голям суитшърт, къси панталонки, луксозна чанта, високи бели чорапи и маратонки. Тези снимки на Даяна бяха публикувани отново и отново в социалните мрежи, като дори вдъхновиха цяла фотосесия с участието на Хейли Бийбър. 

Колкото и да не ви се вярва, един обикновен аксесоар, като белите чорапи, е ключов за външния вид. Сега не е времето за къси чорапи, модели с цветя или щампи или нещо подобно. Принцеса Даяна носи класически бели памучни чорапи с височина над глезена. Те не са твърде дебели, не са твърде тънки и са идеално прилепнали по прасците и глезените. Малко след като снимките отново започнаха да циркулират в социалните мрежи, сякаш всеки се разрови в своето чекмедже с чорапи, за да извади белите си модели и да остави настрана всичко останало. 

Но това не е единственото облекло на Даяна, което вдъхновява едни от най-добрите визии за преход от лято към зима. Принцесата беше голям фен също и на класическите мокасини и носеше равните обувки с всякакви скромни ансамбли. В съчетание с бели памучни чорапи, вие получавате тенденцията за обувки, която да следвате тази есен, а и след това. Хубавото тук е, че чорапите топлят краката ви в хладните сутрини, така че печелят точки и за практичност. 

Кейт Мидълтън е модното копие на принцеса Даяна

Есенна мода: Как Кейт Мидълтън почете принцеса Даяна и кралица Елизабет?

Не, това не е принцеса Даяна, Елизабет Дебики е!

Как да съставите визията

Правилното обуване на чорапите е най-важната част и не е чак толкова лесна задача. Въпросните чорапи за визия като на принцеса Даяна трябва да са много специфичен модел – не трябва да са прекалено дебели, иначе няма да може да ги напъхате в мокасини, но не могат да бъдат и много тънки, така че да не настинете. Те трябва да са с дължина до прасеца, а не до глезените или коленете. Трябва да издържат на тренировка или най-малкото на дълъг ден навън по задачи. 

Когато оформяте визията си като Даяна, можете да комбинирате чорапите с къси шорти, суитшърт, кожена чанта и слънчеви очила, точно както го прави принцесата. Тя също така обичаше да ги съчетава с мокасини в кафяво, но вие може да изберете каквито искате обувки. 

Джиджи Хадид

Снимка: Getty Images

От своя страна, Бийбър и Оливия Родриго носят своите бели чорапи с миниполи и минирокли, а Ема Чембърлейн спечели потребителите в TikTok с мидипола, потник и чорапи с мокасини. Хейли също така обича да носи белите си чорапи с широки дънки и пуловер или бяла тениска със сако отгоре. 

Честно казано, магията на класическите бели чорапи е, че изглеждат свежи, сладки и напълно вечни с всяко есенно облекло. Независимо дали се завръщате към детските си години с мокасини и плисирана карирана пола или се опитвате да приличате на принцеса Даяна с маратонки и къси панталони, наистина няма да сбъркате. 

За още съвети за мода и стил последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари