IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенна мода – тенденциите, които ще виждаме навсякъде

23 ноември 2023 12 30

В разгара на сезона ви показваме какво да носите

Снимка: iStock

Снимка: iStock

С официалното застудяване и появата на лек сняг в някои части на страната, започнахме сериозно да се замисляме за смяна на гардероба. Досега успявахме да преживеем с по-тънки блузи и якета, но вече е време да извадим на преден план пуловерите, палтата, шапките и шаловете. Вятърът и ниските температури ни изненадаха, след като се разглезихме с дългото лято през последните години. Сега обаче е време за истинската есен

В разгара на сезона подчертаваме тъмните нокти, тиквеното лате с подправки и разбира се, уютната есенна мода. Но ако не сте съвсем сигурни откъде да започнете с подредбата на гардероба, ние идваме на помощ с няколко експертни съвета. Хубавото е, че част от сезонните тенденции най-вероятно вече ги притежавате, но сигурно не подозирате, че могат да ви бъдат от полза. 

Разбира се, това са само предложения, които може да вземете предвид, когато съставяте вашия личен стил. Нищо не е задължително и не трябва да присъства в гардероба ви, ако не ви пасва на вкуса, модата или кожата. Предлагаме ви да инвестирате в красиво палто и ярък червен пуловер, за да бъдете в тон с тенденциите този сезон. Оттам може да избирате стилни дрехи и аксесоари, които говорят за вашия личен стил и да ги комбинирате с вечните класики. 

Есенна мода – тенденциите, които ще виждаме навсякъде

Мери Джейн

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dyuvti (@styledbydyuvti)

Независимо дали избирате фина каишка или дръзко закопчаване, обувките Мери Джейн са лесни преходни модели, които могат да се носят удобно през целия ден. Според стилисти, класическите обувки бяха навсякъде по модния подиум за колекциите есен/зима 2023 и тенденцията няма да изчезне скоро. Тези плоски модели имат стилен квадратен връх и изящна златна катарама, които ги отличават от другите есенни обувки. Може да избирате от различни изработки – кожа, кадифе, изкуствени платове

Нюанси на червено

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tin Vcb (@tinvcb)

Модните критици смятат, че червеното е цветът на тазгодишната есен. Магазините вече са препълнени с ябълковочервено, класическо червено и бордо. Освен това, червеният пуловер е идеалният начин да изпробвате този ярък цвят като допълнение към външния си вид. Стилната дреха предлага както топлина и мекота, така и малко повече нюанс към есенната визия, която обикновено се състои от по-тъмни цветове. 

Блокиране на цветовете

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lupita Franco (@lupitafr14)

Друга тенденция, свързана с цветовете, е т. нар. „блокиране на цветовете“. Тази мода се определя като сдвояване на различни нюанси, за да се създаде уникален външен вид. Тук говорим за изцяло контрастен стил – черно и бяло, кафяво и бяло, синьо и жълто – които да бъдат хем блокиращи се, хем обаче допълващи се по странен и интересен начин. 

Дълги палта

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna (@annastyledictionary)

Според модни експерти, дългото палто е основна част от всеки гардероб, особено за есента. Придайте си стилен външен вид с предпочитан от вас тренчкот, който да бъде в земен есенен тон. Говорим за бежови или кафяви нюанси, които да паснат на обувките ви, които ще са единствената видима част от облеклото. Дългите тренчове закриват почти цялото тяло, създавайки една защитна обвивка срещу студения вятър. 

Плетени пуловери – дрехата, която никога няма да излезе от мода

Плетена макси рокля – тенденция за есен 2023

Панталоните с широки крачоли са истински хит в момента

Коприна

Докато коприната традиционно се смята за лятна материя, експертите смятат, че тази есен тя ще бъде на мода. Съчетайте копринена миди пола с уютни, дебели плетива и ботуши. Нека полата да бъде в шоколадовокафяво, за да може да се впише в есенната атмосфера и да ви бъде по-лесно за добавяне на горни дрехи. 

Дънки с широки крачоли

Нито един есенен гардероб не е завършен без страхотен чифт дънки и тази година ви предлагаме да заложите на моделите с широки крачоли. Те са толкова лесни за обличане, а и са универсални, което ще ви спести болката и нервите при опитите да ги комбинирате с останалите дрехи в гардероба ви. Носете дънките с къс пуловер или суитшърт за удобно и стилно облекло. 

За още новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари