IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да организирате гардероба си, когато имате твърде много дрехи

6 февруари 2024 08 30

За моментите, в които се чувствате затрупани от артикули

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Някои хора са минималисти с капсулни гардероби и три чифта панталони. Но ако сте на другия край на спектъра, гардеробът ви вероятно е претъпкан. Може да е трудно да се разделите с определени неща, независимо дали са сезонни артикули като топли пуловери, летни рокли или добре ушит костюм, в който сте инвестирали преди време. Така че, ако не желаете да се отървете или да дарите неща, от решаващо значение е да се реорганизирате, за да можете лесно да намерите това, което търсите. 

Как да организирате гардероба си, когато имате твърде много дрехи

1. Почистете, ако можете

Дори и да не смятате, че има неща, които можете да изхвърлите или дарите, все пак е важно периодично да преглеждате гардероба си, за да видите дали можете да се отървете само от някои дрехи и аксесоари. Първата стъпка към подредения гардероб е в почистването му. Извадете всичко, което притежавате и се запитайте дали то е в добро състояние. Харесва ли ви? Става ли ви? Имате ли повод, където да го носите?

гардероб iStock

Снимка: iStock

Винаги има дрехи и аксесоари, които дебнат в задната част на гардероба, които могат да бъдат изхвърлени или дарени. Не забравяйте да се отървете от счупени закачалки или стари чанти и пликове, в които сте държали онези дрехи, които сте си купили онлайн преди година. 

2. Добавете нови рафтове

Добри новини! Гардеробът ви може да е по-голям, отколкото си мислите. Повечето рафтове в днешно време са регулируеми. Това означава, че можете да ги местите нагоре или надолу, за да задоволите по-добре вашите нужди за съхранение. Можете също така да добавите рафт или два за сравнително добра сума, което е чудесна възможност, ако живеете под наем и в квартирата ви вече има гардероб. 

3. Добавете втори лост за закачалки

гардероб, закачалки,

Снимка: iStock

Когато говорим за увеличаване на пространството, никога не е лоша идея да добавите и втори лост за закачалки. Това е супер лесно упражнение, което може да направите и без мъжка намеса. По този начин си отваряте повече място за дрехите, които вече сте носили и обмисляте да облечете отново след няколко дни. 

4. Категоризирайте притежанията си

Има много различни начини да организирате гардероба си, но правилното категоризиране и съхранение по сезони, като например зимни якета със зимни блузи, е много полезно и улеснява да видите какво точно имате. Това ще ви помогне да следите от какво имате нужда преди настъпването на новия сезон и дали наистина е необходимо да инвестирате в онзи пуловер, който гледате всеки ден в онлайн магазина. Отделянето на сезонни дрехи и съхраняването им на различен рафт или в различен гардероб също е чудесен начин да увеличите пространството си в гардероба, който използвате по-често.

Зима 2023 – как да създадем капсулен гардероб

Зимна мода – задължителните дрехи в гардероба ви

5. Обмислете други опции за съхранение

гардероб, зелено,

Снимка: iStock

Не забравяйте, че имате ограничено пространство в гардероба. Обмислете дали няма неизползвани зони в дома ви, които може да превърнете във втори гардероб или място за съхранение на ненужните дрехи и аксесоари. Помислете за складиране на официални рокли, смокинги, костюми за сватби и парти тоалети. 

За още новини и съвети от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари