IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сбогом, зима – седемте най-добри модни тенденции за пролет 2024

18 март 2024 10 30

Какво ще носим през по-топлото време

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако има преход от един сезон към друг, който носи най-много щастие от всички други в годината, това е посрещането на пролетта. Слънцето отново започва да грее, най-накрая денят е по-дълъг и във въздуха се усеща радост, която не може да бъде обяснена с думи. След като вече официално преместихме календарите си на месец март, е време да започнем обратното броене до първите пролетни дни и да планираме кои от модните тенденции на пролетта за 2024 година ще изпробваме. 

След дълга, студена зима, тенденциите за пролет '24 са наградата, която заслужаваме. Прозрачни, деликатни рокли се съчетават с официални, дълги до пода тоалети, тъканите с висок блясък привличат вниманието, а прекрасните, сложни цветчета придават ново значение на флоралните мотиви. Слагаме край на дните, в които се увивахме в шалове, дебели якета и пуловери – време е за ренесанс на модата

Пролетта витае във въздуха и е време да се облечете за нея. Следните седем тенденции са напът да превземат гардероба ви, за да направят сезона още по-цветен и забавен. 

Седем пролетни тенденции за 2024 година

Син цвят

Цветът на годината, според Pantone, е прасковен мъх, но нюансите на леденосиньо, които виждахме по дефилетата за пролет/лято '24, казват нещо съвсем друго. Носен от главата до петите в ревютата на Proenza Schouler и Stella McCartney, нюансът в стил Пепеляшка сподели славата с огненочервеното на Fendi, демонстрирайки своя гъвкав, но мощен потенциал. Пастелните цветове за пролетта не са съвсем нова концепция, но нещо в мекото, небесносиньо се усеща като метафора за пресичане на финалната линия, сигнализираща за края на зимата. 

Поразително злато

Металните цветове бяха приветствани в модата през последните няколко сезона, но досега сребристото пазеше първото място. Въпреки че то ще продължава да опитва да замени изцяло златните бижута, ще видим, че ще отстъпва популярността си сред дрехите на своя братовчед от гилдията. А когато зърнете златната материя в действие, не е трудно да разберете нейната привлекателност. 

Роклята в гръцки стил на Кристи Търлингтън беляза дългоочакваното завръщане на моделката на подиума. Тя закри дефилето на Ralph Lauren на Седмицата на модата в Ню Йорк миналия септември и накара посетителите и потребителите в интернет да се зачудят защо вече не носим злато от главата до петите?

Офис стил

За първи път може би ще поискате да носите работния си тоалет извън офиса, избирайки най-доброто си бизнес облекло. Тази пролет носи модерен поглед върху офис стила, като си играе с пропорциите. Големите блейзъри са съчетани с тениски и вталени къси панталони, а релефна пола тип молив е комбинирана с изтънчен суитшърт. Със смесването на контрастни стилове, корпоративната мода доказва, че е подходяща както за офиса, така и извън него. 

Леопардови щампи

Възходът на леопардовата щампа е тук и изборът на множество звезди на червения килим го доказва с пълна сила. Въпреки че мнозина ще отвърнат поглед от подобни дрехи в магазина, тази пролет бъдете готови да ги виждате навсякъде около вас. 

Прозрачни материи

Прозрачните материи преминаха теста на звездите, а показването на все повече плът се превърна в задължително на червения килим. Между оголените, ажурни плетива на Proenza Schouler, прозрачната дантела на Carolina Herrera и ефирните, прозрачни тъкани на Altuzzara, едно нещо е кристално ясно – тази пролет кожата ще е на показ. 

Кафтан – задължителният артикул в пролетния и летния гардероб

Каубойски ботуши – перфектни за пролетта и лятото

Училищна мода

Ако първото нещо, за което се сещате, когато чуете думата „поло тениска“, е училищна униформа, не сте единствените. Хубавата новина е, че през пролетта на 2024 година тези дрехи отново ще са на мода. Дизайнерите на Miu Miu изпратиха множество модели на подиума със спортни тениски с лога, съчетани с миниполи с волани, карайки модата от 2010-те години да изглежда по-елегантна и стилна. 

Рози

След като през 2023 година чествахме женствеността в модата, не е изненада, че друга много феминистка тенденция е в действие, за да последва примера. Сложни дизайни на рози цъфтяха по подиума за колекциите пролет/лято '24 в много красиви форми – от фини цветя, прикрепени към талията, до истински рози, сгушени в слоеве тюл. 3D апликациите служат като актуализирана, вдъхновена флорална опция за пролетта и ни напомнят да спрем и да вдишаме от аромата на сезона. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари