IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Различни форми на ноктите – коя да изберете? (1 част)

19 февруари 2020 17 30

Вижте кои са тенденциите за 2020 г.

Istockphoto

Закръглени или леко затъпени? За много жени това са основните форми за ноктите, но има още много други варианти, с които могат да разнообразят маникюра си. Но коя ще им отива най-много? 

За някои дами промяната на формата изисква дълго обмисляне. Те до такава степен са свикнали да носят едно и също, че трудно биха „излезли от зоната си на комфорт“. А според маникюристите, трябва, за да освежават от време на време стила си. 

Ако се грижите редовно за ноктите си и скоро сте си направили почивка от гел лака или акрила, то е време да посетите вашия маникюрист и да си изберете малко по-различни форма, дължина и дизайн.

В случай че се чудите коя форма на ноктите да изберете, ето полезна информация за различните видове: 

маникюр, червени

Pixabay

1. Закръглени нокти

Тази форма се постига много лесно и в домашни условия. Те се отличават от останалите по заобления си връх, като на дължина са по-къси и лесни за поддръжка. 

Когато искате тази форма, но ноктите ви са по-чупливи, отидете на маникюрист. Но като цяло колкото по-къси са ноктите, толкова по-лесно е да ги оформяте и поддържате. Ако решите да направите ноктите си леко закръглени с нокторезачката у дома, не ги изрязвайте твърде много, за да не получите неприятна болка. 

2. Овални нокти

Тази форма много прилича на закръглената, но разликата е, че ноктите може да са по-дълги и краищата им са по-извити. 

Овалните нокти създават илюзорна представа за издължаване на пръстите. Освен това тази форма пасва както на по-ярки лакове, така и на по-неутрални цветове. 

3. Квадратни нокти

Най-популярната форма сред жените. Получава се много лесно с пилата у дома – движейки я наляво-надясно върху горната част на ноктите. Краищата трябва да създават прав ъгъл. 

Хубавото на квадратната форма е, че става както на по-малки, така и на по-дълги нокти. 

4. Квадратно-овални 

Тази форма прилича много на горната, но основната разлика е, че краищата на ноктите не са остри, а се закръглят леко с пилата. 

Основното, което трябва да знаете е, че първо е добре да постигнете лек овал на върха на ноктите, след което да заобляте леко краищата. 

Предимството на тази форма е, че отива на всякакви дължини. 

5. Бадемови нокти 

Тази форма е по-трудна за постигане. Крайният резултат трябва да прилича на бадем – заострен от единия си край и заоблен от другия. 

Маникюрът с тази форма е доста стилен избор, особено ако става дума за специални поводи. 

Трябва да имате средни на дължина нокти или много дълги, за да постигнете специфичното заостряне. Естествено, тази форма не е за много къси нокти и хора, които работят на компютър. 

Други популярни форми на ноктите, с които да промените маникюра си през 2020 г. вижте утре в Tialoto.bg 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 4 години )
Изключително некомпетентнтна статия! Поглеждайки дори само наименованията на формите, всяка горе долу запозната с маникюр жена ще открие грешните:1. Овални2. Бадем 5. Стилето
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар