IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайната на Ашли Тисдейл за чиста кожа

25 февруари 2020 12 30

Звездата се отказва от млечните продукти преди 5 години

Снимка: БГНЕС

Тайната за чиста кожа на Ашли Тисдейл се крие в нейната диета. 34-годишната актриса и певица, добила световна слава след участието си в „Училищен мюзикъл“, сподели за своята борба с черните точки и акнето.

Звездата призна, че дълго време се е борила с проблема и е използвала много и различни продукти, които са ѝ обещавали, че ще изчисти кожата си. Нищо от това обаче не помогнало, докато Тисдейл не се отказала от млечните продукти. За това сподели самата тя в Instagram.

„Кожата ми никога не е изглеждала толкова добре. Бих искала да кажа, че е от продуктите, които използвам, но тайната е, че се отказах от млечните продукти преди 5 години и това наистина промени всичко в кожата ми“.

Ашли допълва, че в началото ѝ е било доста трудно да забрави за любимите си неща, но постепенно е започнала да свиква и вече дори не усеща липсата им. В добавка към това, в момента се чувства много по-добре и усеща, че кожата и тялото ѝ са в перфектно състояние. 

Според дерматоложката д-р Юн-су Бей, храните с висок гликемичен индекс могат да са причина за появата на акне. „Има теории, според които хормоните в млякото влияят на нашите мастни жлези“, казва тя пред „People“.

Д-р Бей добавя, че има и други фактори за появата на черни точки и досадни пъпки, начинът на хранене също е от голямо значение за по-чиста кожа. Тя съветва хората да не бързат с резултатите и че ще им са нужни няколко месеца, за да забележат промяната. 

Грижа за кожата през зимата: 4 съставки, които да търсите

Други дерматолози също споделят, че клиентите им, които са се отказали от млякото и сиренето се сдобиват с по-чиста и гладка кожа. „Винаги казвам на пациентите си, че има връзка между акнето и начина им на хранене. Акнето може да бъде причинено от високи нива на захар, алкохол и обработените храни“, казва д-р Клеър Ченг пред „People“.

Ашли Тисдейл е едно от рекламните лица на голяма козметична компания, но признава, че не обича да слага твърде много грим по себе си. „Когато става дума за продукти, свързани с грижа за кожата, не смятам, че човек трябва да прекалява с тях. Особено вечер. Аз съм привърженик на качеството, а не на количеството“, казва тя пред „Haute Living“ през 2019 година.

Кога да подмените продуктите си за лице?

Разбира се, звездата залага и на хидратацията. Тя споделя, че се опитва да пие около 1,5 литра вода на ден. Добавя, че постоянно носи голямо шише със себе си, което да ѝ е пред очите. 

„Трябва да разберете към коя храна сте чувствителни, защото това се отразява сериозно на кожата ви“.

Тисдейл съветва феновете си да си водят дневник, в който да записват всяка една храна, която им е причинила акне или поява на черни точки. По този начин човек може да следи диетата си и да се придържа към по-здравословен начин на хранене. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари