IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бананов грим – новото предизвикателство в Instagram

5 юни 2020 10 30

Той ще бъде един от трендовете на лятото

IStockphoto

Обичате ли да носите сенки в по-светли тонове? Лятото предразполага към по-цветен грим, но как биха ви възприели, ако си направите изкуствени лунички и сложите на клепачите си светложълто? Комбинацията може и да ви звучи странно, но е един от трендовете, който ще виждаме през този сезон. 

Банановият грим или гримирането с различни нюанси на жълтото в съчетание с черно и кафяво, е най-новото предизвикателство, което завладя жените в Instagram. Нарича се така, защото крайният резултат наподобява до голяма степен шарките по кората на любимия на мнозина тропически плод. 

Изрисуването на лицето с изкуствени пигментни петна и доста натрапчиви жълти сенки хрумва първо на гримьорката Паз Сайкс. Известна в социалната мрежа със своя нестандартен стил, тя бързо набира популярност. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Peace (@pazsykesmua) на

Сайкс поставя жълти течни сенки и черна очна линия на клепачите, а с помощта на добре подострен молив успява да направи същите петна, каквито има един добре узрял банан. Клепачите ѝ са с нежна спирала, а на устните ѝ има само гланц. Гримът се харесва на много жени и те започват да го копират, като накрая се снимат с банан до лицето си, за да покажат приликата. 

Паз разказва пред „Allure“,  че тя искала да бъде суперпродуктивна и да развие своя профил докато стои изолирана у дома. В началото на пандемията планувала да качи повече снимки на по-сложни гримове. В един момент обаче се отегчила и поглеждайки един банан срещу нея, ѝ хрумнала идеята за нетипичния грим в жълто. 

Няколко дни след като качва своята публикация, гримьорката вижда, че жени от най-различни държави правят същия грим и го споделят с хаштага #bananamakeup, с което идеята ѝ се превръща в най-новото предизвикателство. 

Бихте ли си направили бананов грим? Ето още няколко идеи, които ще ви вдъхновят:

1. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Martyna (@moortymua) на

2. 

3.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари