IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бърз детокс на тялото – с маска за крака

8 юни 2020 17 30

Използвайте бентонитова глина

IStockphoto

Поне веднъж на всеки месец човек се нуждае от пречистване. А сега е идеалният момент за това – да изхвърлим токсините, които сме натрупали през пролетта и повече от два месеца в социална изолация.

Промяната в хранителния режим и приемът на продукти и напитки с антиоксидантни свойства, е един от начините за детоксикация. Но има и други, за които дори и не предполагате. Например някои домашни маски за тялото.

Освен прочистването с вода и други течности, може да се възползвате от свойствата на бентонитовата глина. Може да я намерите в аптеките и дрогериите, като я ползвате като основна съставка за вашата маска.

Тъй като идва време за почивка и много хора ще отидат на море, е време да се погрижим за стъпалата. Така хем ще омекотим кожата им, хем ще насърчим детоксикацията. А бентонитовата глина е чудесно средство за тази цел. Тя ще извлече непотребните вещества и ще подхрани кожата със своите минерали. Освен това помага и при напукана кожа, от каквато се оплакват доста от нас.

Глината притежава отрицателен йонен заряд, който държи надалеч всички вредни бактерии, пестициди, токсини и патогени. Тя може и да се пие, разтворена във вода.

Как да си направите детоксикираща маска за стъпала?

глина, маска

IStock

Ето и необходимите съставки:

– 6 супени лъжици бентонитова глина;
– 4 супени лъжици зелен чай;
– 6 супени лъжици розова вода;
– 6 капки масло от лавандула.

В подходяща купичка изсипвате глината и после останалите съставки, като бъркате с лъжица до получаването на каша. Ако тя е по-суха, добавете още малко розова вода.

детокс, спа,

IStock

Как точно да направите прочистването?

Първо измийте краката си, след което ги накиснете в топла вода, в която сте поставили малко морска сол. След около 15 минути ги извадете и подсушете с хавлиена кърпа.

Намажете хубаво стъпалата и кожата около пръстите. Стойте така 30 минути и си почивайте докато маската изсъхне хубаво.

Накрая изстържете глинената смес и изплакнете краката с вода.

Може да правите процедурата поне един път месечно, за да премахнете натрупалите се в организма токсини.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари