IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 домашни трика за премахване на целулит

30 юни 2020 16 30

Как да се подготвим за плажа?

Снимка: Istockphoto

Някъде там, между резервацията за морската ни почивка и новия бански, се промъква едно притеснение относно това как ще изглеждаме на плажа.

Понякога, независимо от здравословната диета и упражненията, упоритият целулит остава на определени зони, което ни носи лек дискомфорт.

Не се отчайвайте! Има начин да се справим с целулита преди морската почивка. И тъй като искаме да спестим повече финансови средства за почивните си дни, селектирахме за вас домашните трикове, които дават наистина добър резултат.

Представяме ви 5 трика, които да приложите в домашни условия, за да премахнете целулита и да бъдете перфектни на плажа и тази година.

1. Масажи

Една от причините за поява на целулит е нарушената циркулация на кръв. Масажите не просто ще ви отпуснат и ще премахнат натрупаното напрежение, но и ще подобрят движението на кръвните потоци там, където има най-голяма нужда. Изпробвахме и можем да ви кажем със сигурност, че най-добрият вариант е масаж с мека четка, който да бъде с малки, кръгови движения. За да постигнете добър резултат трябва да сте постоянни – най-малко три пъти в седмицата по един масаж, преди къпане, задължително с добър хидратиращ продукт.

2. Ябълков оцет

По-запознатите дами знаят какви предимства има ябълковият оцет за красотата, но знаете ли, че е добър помощник в борбата с целулита? Пригответе си чудодейна отвара от една част ябълков оцет с 2 части вода. Нанесете на засегнатите зони, за да премахнете токсините и да стимулирате производството на колаген.

3. Ексфолирайте

Една от причините сухите масажи с четка да са особено успешни при целулит е именно ексфолирането. Тук обаче ще представим една тайна – нищо не е толкова добро против целулит, колкото кафето. Използвайте утайка от сутрешната чаша и ексфолирайте с нея проблемните зони.

4. Зелен чай

Обичаме да го пием през деня за тонус, но можем да се възползваме и от другите му предимства. Зеленият чай е пълен с антиоксиданти, които ще помогнат на тялото да се отърве от токсините. Освен това той засилва метаболизма и заедно със задължителната хидратация с поне 8 чаши вода на ден, ще ни помогне да ускорим процесите по премахване на целулита.

5. Бронзант

Да, това може да се счете от някого за измама, тъй като не премахваме целулита, а го скриваме. Но в крайна сметка, това е най-лесният и, да кажем, „мързеливият“ начин. Използвайте бронзант, за да си създадете изкуствен тен, който оптически ще прикрие целулита. Не забравяйте слънцезащитния крем, когато сте на плажа, защото все пак кожата ви е точно толкова податлива на изгаряне, колкото ако за първи път ви вижда слънце.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари