IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 цвята за коса, които ще са актуални в следващите месеци

5 юли 2020 18 00

Все още имате шанс да промените визията си

Снимка: Pixabay

Колкото и да не ни се вярва, 2020 година вече е преполовена и върви с пълна сила. Първите месеци не ги усетихме как минаха, залисани в пандемията от коронавирус и в опитите тя да бъде овладяна. Новото десетилетие започна странно и все още не сме се върнали към напълно нормалния си начин на живот.

Постепенно обаче и това ще се случва и трябва да бъдем в крак с тенденциите за красота. Въпреки че вече е юли, имаме време да променим визията си и да впечатлим всички около нас. С надежда пандемията да отслабне, добре е да помислим за свеж старт, променяйки цвета на косата си.

боядисване на

Снимка: iStock

Лятото е идеалното време да смените цвета си, но трябва да знаете какво е на мода през тази година. Затова на помощ идва Касандра Кейдинг, която се е грижила за косата на редица знаменитости и много добре знае какво е популярно през тази година. Така че, независимо дали сте готови за рязка или фина промяна, тези тенденции покриват всички основи.

Ако все още не сте направили крачка напред, вижте шестте цвята, които ще впечатляват през следващите месеци

Почти черно

„Това е идеално за хората, които нямат време да отделят много часове за поддръжка на косата си“, казват експерти пред InStyle. Те добавят, че тъмният нюанс ще направи косата да изглежда блестяща и здрава. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hair By Corrina ✄ (@corrinawilcox_hairstylist) on

Що се отнася до поддържането на супер тъмна коса, Касандра препоръчва да заложите на продукти за подсилване на блясъка. Трябва да изберете такива, които подхранват косата, но същевременно я предпазват от избледняване на цвета и сухота. 

Балеаж

Подобрение от типичното омбре, ползата от балеажът е, че вашият фризьор ще има много повече контрол върху разположението на цвета. „Така се създава дълбочина и има лек цветови преход, което изглежда много елегантно“, казва Кейдинг. Според нея, този тренд се смесва безпроблемно с пепелявокафява или тъмноруса основа.

За да задържите цвета си колкото се може по-дълго, Касандра предлага на блондинките да използват лилав шампоан. Що се отнася до брюнетките, те могат да опитат със син шампоан, за да неутрализират оранжевите тонове.

50/50

Цветът 50/50 е следващата тенденция при косите, която се връща от миналото. Първоначално я видяхме преди 20 години, но сега тя живее своя втори живот. Тази цветова техника включва изсветляване на горната половина на косата, докато долните слоеве остават тъмни.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on

„Смятам, че този стил се завръща, защото е нещо ново и смело“, казва Кейдинг пред InStyle. Според нея, той ще намали времето за грижа за цветовете наполовина, така че не е нужно да седите в салона цял ден. Тъй като този цвят изисква изсветляване на косата, фризьорът ви ще трябва да знае дали тя ще се справи с процеса.

Грижата за тази прическа включва шампоан и балсам за боядисана коса, заедно с маска за дълбоко кондициониране. По този начин ще задържите цвета и ще минимизирате сухотата, причинена от боядисването.

Карамелена брюнетка

„Брюнетките обикновено обичат пепеляв тон, но този карамелен нюанс е нещо различно и е извън зоната им на комфорт“, казва Кейдинг. Този цвят може да бъде постигнат с гланц, който не само ще засили блясъка, но и постепенно ще избледнява без да разкрива израсналите ви корени. 

Израснали корени

Говорейки за корени, 2020 година е времето, в което няма да ни е грижа за тях. През целия награден сезон знаменитостите показаха, че оставят корените си такива, каквито са и това изглежда страхотно. Една от звездите, които заложиха на този стил, беше Марго Роби. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by All About Actors (@actorsmania) on

„Това е начин да изглеждате шикозно, но в същото време да не създавате впечатление за голяма кокона“, казват експерти за тенденцията. Въпреки че може да забравите за фризьор за около шест месеца, ключът към поддържането на руса коса е хидратиращ шампоан и балсам.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Tsanynka ( преди 3 години )
О, да, израслите тъмни корени стоят много шикозно...Аман от простотии!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар