IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр с мокър ефект – как да си го направите?

13 юли 2020 08 50

Идеята е хит в Instagram

IStockphoto

Чували ли сте за мокър маникюр? Не говорим за нокти, чийто лак все още не е изсъхнал, а техника, при която по плочките сякаш се стичат капки вода. Тази много лесна за изпълнение и същевременно нестандартна идея, стана хит в Instagram. 

Техниката измисля маникюристът от Лос Анджелис Сожин Оу. Така нареченият воден или мокър маникюр се превръща в негова визитна картичка. 

Първият маникюр, който талантливият артист прави, е с яркозелен цвят. Върху него той просто капва малко безцветен лак и се получава самият ефект. След това той представя още много дизайни, вдъхновяващи негови колеги от цял свят. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от ?? (@sojinails) на

По-късно Оу експериментира, като увеличава големината на капките, като към тях добавя някои растения, камъни и други декорации, за да надгради своята идея. 

По време на социалната изолация, която продължава за много хора от различни националности, се появяват все повече „водни“ маникюри в социалната мрежа, които може да откриете с хаштага “waterdropnails“. 

Как да си направите маникюр с мокър ефект?

Трябват ви лак в по-светъл или тъмен цвят, както и безцветен. Може да ползвате и пудра с холографски ефект, която се нанася с апликатор за сенки. За да получите перфектните капки, вземете химикалка или специален инструмент.

Ето едно видео, в което е показано стъпка по стъпка как става мокрият ефект по ноктите: 

Разгледайте и другите ни идеи за маникюр, които да си направите за лятото: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари