IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Тайните за перфектната кожа на Катрин Зита-Джоунс

1 септември 2020 14 30

Тя никога не забравя хидратацията

Снимка: БГНЕС

Съвсем скоро Катрин Зита-Джоунс ще навърши 51 години, но ние не можем да й дадем повече от 30. Актрисата, родена на 25 септември, сякаш е имунизирана срещу старостта и успява да преминава през времето без да се променя. Звездата й изгрява във филма "Маската на Зоро" през 1998 година. Въпреки че оттогава са минали 22 години, Зита Джоунс продължава да е една от най-красивите жени в Холивуд.

За съжаление на мъжете обаче тя е щастливо омъжена за Майкъл Дъглас, с когото имат и две деца. След като разбрахме, че актрисата съвсме скоро ще отбележи 51-ия си рожден ден, единствената ни мисъл беше - Как тя изглежда толкова добре? Повечето от нас ще решат, че всичко се свежда до перфкетни гени, но всъщност визията на звездата изисква специални грижи. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on

Самата Катрин благодари на майка си, че винаги я е учила как да изглежда добре. През 2017 година тя дава интервю пред списание "W" и споделя, че съветът, който е получавала, е "винаги изглеждай добре, защото не знаеш кога ще срещнеш президента на САЩ". Постепеено Зита-Джоунс получава и други наставление, но този път от експерти.

Тайните на Катрин Зита-Джоунс за перфектна кожа

Не забравя слънцезащитата

По време на карантината, започнала през месец март, Катрин Зита-Джоунс е доста активна в социалните мрежи. В Instagram тя направи няколко живи включвания, в които отговаряше на фенските въпроси. Един от последователите й я попита какво най-често взима със себе си, когато е на път. "Съпругът, децата, паспорта и слънцезащитния крем. Слънцезащита, слънцезащита, слънцезащита. Времето е брутално навън и трябва да предпазвам кожата си", казва тя. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on

Добавя, че обожава да се прибира с тен след ваканцията, но повече цени здравето на кожата си и затова не забравя да сложи няколко флакона със слънцезащитен крем в чантата си.

Хидратация

Звездата се доверява на продуктите на Елизабет Арден, които й помагат да остане хидратирана през целия ден. Освен това, тя залага и на етерични масла и дори си прави собствени продукти у дома. "Обичам да смесвам няколко етерични масла и да ги използвам върху лицето си".

Ексфолира се всеки ден

Заради любовта си към етеричните масла, кожата на Катрин често се омазнява повече от необходимо. За да се справи с този проблем, тя ексфолира лицето си всеки ден. "Правя го с много мек гел или крем, за да отстраня мъртвите кожни клетки, за да може следващите ми продукти да проникнат по-добре". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on

Внимание: Ако имате чувствителна кожа, ексфолирайте само няколко пъти седмично, но не всеки ден. Прекаленото търкане може да причини раздразнение и зачервяване на кожата.

Не си пипа лицето

В итервю за списание "W" Катрин е попитана кой е най-добрият съвет, който е получавала от експерти. "Никога не си пипайте лицето и не го чоплете", отговаря тя. Макар това да звучи доста трудно, съветът е изключително важен. Според дерматолозите, всяко чоплене или стискане на пъпка, може да причини разкъсване на кожата, което я прави по-податлива на инфекции и да създаде още по-големи проблеми. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари