IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимен маникюр: 5 идеи, с които да подобрите настроението си в студа

5 декември 2020 18 00

От блестящи върхове до красиви френски нокти

Снимка: Pexels

Веднага щом удари студеното време, интуитивно посягаме към дебелите дрехи, вадим шаловете и шапките и започваме да мислим за Коледа. Зимата е сезонът, в който стоенето вкъщи е по-приятно от всичко друго, а семейните вечери с романтични филми са изключително подходящи след дълъг работен ден. Но за да бъдем в тон с новото време, трябва да помислим не само за смяна на гардероба, но и за промяна на маникюра.

Салоните за красота все още са отворени, но през последните месеци като че ли се превърнахме в спецове по лакирането у дома. Опрени до стената и затворени вкъщи, разбрахме, че имаме повече талант, отколкото си мислехме и единственото, което ни трябва, е желание. През зимата най-популярни цветове за ноктите са черно, червено и синьо. Докато те често се свързват с този сезон, придържането само към три нюанса става доста скучно.

Благодарение на маникюристите, които споделят различни идеи в социалните мрежи, имаме огромен избор от зимни дизайни, подходящи за следващите няколко месеца. Хубавата новина е, че можем да постигнем цялата перфектност у дома, на топло и на фона на коледна музика.

Представяме ви няколко идеи за зимен маникюр, които лесно може да си направите сами

1. Зелени върхове

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paintbox (@paintboxnails)

Един от основните цветове за зимата е зеленото. Въпреки че през студените дни няма трева и дърветата са голи, то този нюанс по-скоро се свързва с елхата, която съвсем скоро ще трябва да украсим. За да придадем малко по-празничен вид на обикновеното зелено, е добре да изберем блестящ лак, с който да впечатлим гостите на коледната и новогодишната вечеря.

2. Френски маникюр

Френският маникюр се завърна и се превърна в една от най-популярните тенденции тази година. За шикозна промяна в класиката, използвайте тънка четка, с която да нарисувате линия малко по-надолу от върха на нокътя. Може да заложите на два различни лака за този стил, за да придадете още по-различна визия на маникюра си.

3. Малко бижу

Малко блясък никога не е излишен, особено когато става въпрос за празници. Хубавото на този вид маникюр е, че е невероятно лесен за изпълнение. Боядисайте ноктите си с прозрачен основен лак, след което използвайте лепило за нокти, за да залепите малки кристали върху тях. Красотата на този стил е, че не може да го объркате. Поставете бижутата, където ви се иска и създайте свой собствен прочит.

4. Черно и бяло

Маникюрът полумесец остава супер популярен и през зимата, защото е изключително лесен за направа. След като боядисате основата на нокътя си в черно, използвайте малка четка, за да очертаете сребърната извивка в извивката на пръста. След това започнете да я запълвате, докато покриете изцяло черния цвят.

5. Счупен лед

Навън вече заваля сняг, което означава само едно – достатъчно студено е, за да може скоро да се появи и лед по улиците. Затова предпочитаме да останем у дома и да нарисуваме минусовите температури върху ноктите си. За да придадете ефекта на счупения лед, са ви нужни два цвята – сив и бял. Използвайте първия за основа на нокътя, а другия нанесете с малка четка. Задействайте въображението си и нарисувайте всякакви черти, за да изглежда така, сякаш току-що сте стъпили върху тънък лед.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Галя ( преди 3 години )
Този с черното такова настроение ми дава, че искам да се застрелям. Авторът явно не ходи на маникюр!!!!!!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Теди ( преди 3 години )
QVaska ( преди 3 години )
Защо ли не се впечатлих от лошия вкус на хората, единствено френския ми допадна
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Нели ( преди 3 години )
анонимен ( преди 3 години )
Много грозни и без никакво въображение
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
анонимен ( преди 3 години )