IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни прически – коя тенденция от 70-те се завръща?

9 май 2021 16 30

Фризьори дават за пример косата на актрисата Фара Фосет

IStockphoto

Ако обичате да разглеждате стари снимки, сигурно неведнъж сте се смели на прическите на вашите майки от младежките им години. Тогава уредите за оформяне на къдрици и изправяне не са съществували или поне не са били широко разпространени както сега. Те са ни разказвали, че разчитали основно на ролки, сешоар, четки и някои домашни трикове, за да имат по-различна коса. Днес едва ли бихме искали да изглеждаме по същия начин, но ако разгледаме кориците на някои модни икони и популярните през 70-те и 80-те инструкторки от видеата с фитнес съвети и упражнения, ще ни харесат част от небрежните им къдрици.

Прическите от 70-те на неотразимата Фара Фосет и други нейни красиви колежки от киното и модния подиум се завръщат. Те са с няколко пласта с различна дължина, всеки от който е леко накъдрен и същевременно извит навън. Това важи и за по-дългия им бретон, който може да се раздели по средата. И днес много инфлуенсъри показват как да постигнем същото в домашни условия.

Как да оформите косата си в стил 70-те?

Фризьорът Лора Полко, която се грижи за косата на Джиджи Хадид и Луси Хейл, казва, че типичната прическа на Фосет идва като продължение на типа „bouffant“, при който с помощта на гребен се тупира горната част, за да бъде по-повдигната и бухнала, а надолу пада свободно.

„Излизайки от десетилетие, в което „bouffant“ беше една от най-популярните прически, мисля, че хората обичаха Фара заради нейната ултраженственост“, казва тя пред TZR. По думите ѝ, американската актриса променя начина, по който жените носят косите си и ги „освобождава“ от свръхобема, към който преди това са се стремели.

Лери Симс, която е личният коафьор на Габриел Юниън и Алиша Кийс също споделя, че косата на покойната звезда е класика, която всяка жена би трябвало да опита. Тя я определя като „прическа на десетилетието“. И дава пример, че през 80-те Джанет Джексън оформя настрани кичурите си по същия начин.

„Стилът Фара е толкова емблематичен и толкова лесен за пресъздаване у дома“, обяснява Полко и посочва, че ключът към постигането на нейната визия е подстригването, при което пластовете имат много важна роля. После те се издухват със сешоар и специална четка. Може да се ползват и ретро ролки или по-голяма маша. Важно е накрая да завършите със спрей или лак.

 

 
Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари