IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически 2021 – как да скриете израсналите корени?

11 януари 2021 10 30

Ето няколко идеи, които да пробвате у дома

IStockphoto

След като някои от нас прекараха месеци наред работейки у дома, промениха нагласите си. Вместо да се гримират и да си правят прически всяка сутрин, те насочиха вниманието си към грижата за кожата и косата. Някои дори спряха да се боядисват или разредиха посещенията при своя колорист, просто защото не ходят никъде и нямат нужда от перфектния цвят. Така постепенно започна да навлиза „карантинният стил“, с който всички свикнахме.

Много звезди насърчиха своите фенове да се подстрижат и боядисат сами, дори показаха в социалните мрежи израсналите си корени, които вече се приемат за съвсем нормална гледка. По-находчивите от тях, а и най-вече заетите майки с няколко деца, дадоха съвети как да ги скрием, ако ни се наложи да идем на важна среща или имаме видеоразговор по интернет.

Ето няколко идеи за зимни прически, които да изпробвате вкъщи и така да прикриете това, че нямате перфектно боядисаните корени:

1. Оформяне назад (прическа с мокър ефект)

Ако корените ви са тъмни, не разделяйте косата си на път – независимо дали той ще е настрани или наляво/надясно. По-добрият вариант е да си направите прическа с така наречения мокър ефект. При нея косата се оформя назад с помощта на гребен и малко лак.

За да постигнете този вид на косата си и да имате по-различна зимна прическа в условия на пандемия, ще трябва да вземете по-ситен гребен или малка четка, с която да тупирате пласт по пласт косата. Накрая я „зализвате“ назад, като внимавате да не я смачкате. Може да ползвате малко вакса или лак за коса с мокър ефект, с който ще имате по-дълготраен резултат.

2. Издухване с обемна четка

Вместо да сушите косата си по обичайния начин, ползвайте кръгла обемна четка, с която да издухате косата настрани и така да ѝ придадете допълнително обем. Това ще скрие част от тъмните ви корени и ще насочи вниманието към чертите на лицето ви.

Преди да включите сешоара и да започнете да сушите кичур по кичур, не забравяйте да си сложите защитен лосион, който предотвратява увреждане на косата от високата температура, създавайки защитна бариера върху косъма.

Тази прическа изисква търпение. Ако не можете да се справите сами, помолете приятелка да издуха косата ви по начина, показан във видеото.

3. Прическа с аксесоари или спрей

Все повече магазини за козметика предлагат продукти, които могат да направят чудеса с вашата коса. След революционните открития от сорта на сухия шампоан, който ни спасява при форсмажорни обстоятелства, защо не и да ползваме спрей за боядисване на корените. Така ще имаме перфектния цвят и по-приятна на външен вид коса за по-специален повод.

Все пак, ако не искате да прибягвате до химия и смятате скоро да се боядисате, може да си сложите няколко фиби или пък обемна плюшена диадема, с които да прикриете израсналите корени.

4. Небрежен кок

Вместо да приглаждате косата си на обикновена конска опашка, изберете небрежен кок. Той е по-висок и ще ви придаде по-нежно излъчване. Освен това, израсналата коса с боя стои много по-хубаво по този начин.

Ако имате по-дълга коса, приберете част от нея с фибички. Колкото по-рошав и нестандартен е кокът, толкова по-добре.

Ето и още идеи за прически, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари