IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

2021 година: 5 популярни прически за следващите 12 месеца

29 декември 2020 08 30

Нова година, нова прическа

Снимка: iStock

Лоша раздяла, преместване в нов град или повишение в работата са чести причини за нова прическа, но в този списък попада и започването на нова година. С непредсказуемите, стресиращи и бурни изминали 12 месеца, които най-накрая са зад нас, дойде време да продължим напред. И няма по-добър начин да започнете 2021 година с напълно различен външен вид.

Въпреки че може да се фокусираме върху това, което ни предстои, най-популярните прически за 2021-а ще ни накарат да преразгледаме миналото. И ако тенденциите за коса през следващите 12 месеца са някакви индикации, то 70-те се завръщат с пълна сила. Насочете вниманието си към мълетите, шага и бретона.

За всеки, който не усеща ретро вибрациите, късите прически с ниска поддръжка са чудесна алтернатива, която също ще бъде на мода през следващата година. Особено популярна ще е, ако рестрикциите около коронавируса продължат или пък просто не ви се ходи до салона на всеки две седмици. А ако нямате търпение да изчакате бавното удължаване на косата, то екстеншъните могат да ви помогнат да постигнете дължината на Рапунцел мигновено.

Ето кои стилове прически ще бъдат популярни през 2021 година

Мълет

Стилно отпред, забавно отзад. С това най-лесно може да се определи стилът мълет, който съчетава най-доброто от двата свята. Майли Сайръс е една от звездите, които често се насочват към тази прическа, като създаде т. нар. „модерен мълет“ с по-къси слоеве отпред и добавена дължина в задната част на косата.

Експертите препоръчват да третирате мълета си със сух шампоан, който ще ви придаде прекрасен ефект и ще поддържа косата ви мека.

Къдрав бретон

Бретонът в стил 70-те години е малка промяна, която може да направи всяка съществуваща прическа по-свежа през новата година. Ретро визията може да бъде адаптирана към практически всяка текстура на косата, включително естествени къдрици. „Ще видим, че повечето къдрави момичета ще възприемат тенденцията от 70-те за бретон с по-къси кичури в предната част на лицето“, казва стилистката Джъстин Марджан пред InStyle.

Тя препоръчва на всички къдравелки да се уверят, че фризьорът им подрязва предната част на косата, когато тя е суха. Трябва също така да му кажете да остави малко по-голяма дължина от нормалното, за да не може къдриците да се качат твърде много над челото.

Прическа за ниска поддръжка

Тъй като много хора все още работят далеч от офиса си, а развлекателните дейности са силно ограничени, повечето от нас ще се стремят да улеснят нещата през 2021 година, що се отнася до подстригванията.

За права коса Джейми Брайс казва да се придържате към тъп разрез, за да изглежда косата ви по-плътна, като добавите няколко меки ъглови слоя около лицето. За чуплива коса добавете малко кичури около темето, за да придадете форма на прическата си. И накрая, за естествено къдрава коса, Брайс препоръчва да вземете предвид текстурата на къдриците си, за да запазите ниската поддръжка през годината.

Шаг

Версиите на стила „шаг“ са идвали и са си отивали през десетилетията, но с връщането на бретоните през 2020 година ще видим, че повечето хора се насочват и към шага. Според експерти, този стил изисква минимална поддръжка, ако бъде направен добре. Също така той допълва формата на главата и ви придава малко по-различна визия.

Шагът е аномалия на прическите, защото се характеризира със слоеве, а не с дължина. Като се има предвид това, той изглежда невероятно на почти всяка текстура на косата и върви както с бретон, така и без. Вземете пример от Селена Гомес, която демонстрира класическата форма на шаг.

Боб

Добра новина за феновете на този емблематичен стил. Фризьорите прогнозират, че бобът ще продължи да властва и през 2021 година. Според тях, той се откроява, когато е добре изправен и има блясък. Тази прическа работи добре с повечето типове коса, като от вас се изисква само да я приспособите към вашия стил.

Хубавото е, че има страшно много варианти на боб, от които да избирате. Може да заложите на дължина до раменете, до брадичката или някъде между тях. Що се отнася до текстурата може да бъде подстриган на черта, леко повдигнат или нещо средно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари