IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти тенденции: Визии от 90-те, които са на мода и днес

6 май 2021 18 00

Взимаме пример от звездите на миналия век

Снимка: Pexels

Някои казват, че 90-те години на миналия век са били най-прекрасните за човечеството, що се отнася до развлекателна индустрия, мода и красота. Тогава на сцената излизат звезди като Spice Girls, Наоми Кембъл, Бионсе, Салма Хайек и Синди Крауфорд, които ни показват какво значи стил и красота на едно място.

Именно затова много от нас обичат да се връщат назад в годините, независимо дали го правят чрез слушане на стара музика или гледане на филми от миналото. Постепенно виждаме и как модните тенденции на 90-те започват да властват отново и да се промъкват както на модните подиуми, така и в гардеробите ни.

Заедно с дрехите на 90-те идва и гримът, който звездите на това десетилетие са носили. От наслагване на няколко слоя блестящи сенки до раждането на контура на лицето, 90-те години бяха ерата на драматичното самоизразяване без използването на филтри и фотошоп. Именно затова не е изненада, че тези тенденции започват бавно да се завръщат и да се превръщат в любими на много от нас.

Ето няколко визии от 90-те, които са актуални и днес

Матова кожа

Според гримьорката Боби Браун, няма човек, който да не обича 90-те години. „Това беше времето на супермоделите и изведнъж всеки знаеше имената на Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън и Синди Крауфорд. Те бяха на всяко модно събитие и можехме да ги познаем от километри“, допълва тя пред InStyle.

парфюм, жена

Снимка: Pixabay

Една визия, която олицетворява цялото десетилетие, според Браун, е изцяло матовото лице. Тук се включва всичко – от сенки за очи до скули и устни, които заедно създават идеална елегантност. Гримьорката казва, че има лека уловка в този грим и той много лесно може да се превърне в катастрофа. Затова трябва да търсите по-мека пудра, ще придаде по-лек тон на лицето ви.

Блестящи сенки и сочни устни

Преди 30 години звездите въведоха тенденцията за блясък от глава до пети, използвайки всеки нюанс на дъгата. Всичко това те съчетаваха с дебел слой супер лъскав гланц за устни. Гримьорката на звездите Гучи Уестман си спомня, че е направила подобна визия за Кристина Ричи за филма Buffalo 66. Добавя, че клепачите ѝ в блестящи небесносини сенки и устни в прасковен цвят са едно от най-добрите ѝ творения и до днес.

Всичко в кафяво

Ако Боби Браун можеше да опише грима от 90-те с една дума, то това би било „едноцветен“, а нюансът на десетилетието е бронзов. “Кафявите устни са изключително ласкателни за всеки тон на кожата и изглеждат много свежи“, казва Уестман пред InStyle. За да модернизира визията от миналото, тя би избрала по-бронзов тон с бляскав завършек, докато Браун препоръчва гланц в бежов или златист блясък. „Това създава по-модерен и по-младежки вид“, казва Браун за избраната от нея гама. Добавя, че би поддържала веждите перфектно изчистени и подравнени.

Драматична очна линия

гримиране, сенки,

Снимка: Pixabay

Когато Браун мисли за тенденциите в грима от 90-те години, тя веднага се сеща за прекалено очертаните устни и очи. „Тъмна очна линия, сиво-кафяво червило, матови сиво-кафяви сенки и плътни вежди“, казва гримьорката пред InStyle. Спомня си, че Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън са се вписвали чудесно в тази тенденция и са я показвали на почти всяко модно ревю.

Различните

Според Пейдж, в настоящата ера на социални мрежи липсва индивидуалността на хората. Добавя, че всеки се стреми да изглежда като най-известната звезда или инфлуенсър, което ограничава разнообразието и красотата в света. През 90-те години гримът е бил забавен и различен, като всеки се е опитвал да изрази себе си чрез него. Гримьорите, както и тийнейджърите рискуваха с външния си вид и превърнаха десетилетието в нещо живо и запомнящо се. „Еднообразието е враг на творчеството. Алергичен съм към идеята всеки да изглежда еднакво“, казва Пейдж пред InStyle.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари