IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летен маникюр: 3 идеи, които да изпробвате този сезон

11 април 2021 13 30

Може да ги направите съвсем сами и у дома

Снимка: iStock

Пролетта вече е тук и много от нас започнаха да обмислят почивката си през лятото. Тренировките за по-стегната фигура вървят с пълна сила и вече тъгуваме по вредните храни като пица, бургери, сладко и газираните напитки. Но красотата изисква жертви, така че ще се примирим с няколкото месеца ограничения, за да изглеждаме добре на плажа.

Освен стегнато тяло обаче ни трябва и чудесна визия за ноктите. Маникюрът е естественият завършек на всеки вид бански и е напълно задължителен за лятото. Макар много от нас да смятат, че е рано да мислим за стилове, подходящи за топлите месеци, ранната подготовка елиминира риска от грешки.

Най-модерният стил за лятото ще бъде т. нар. „негативно пространство“, който пасва на всички тоалети, независимо дали говорим за бански или официална вечеря. Много от нас са пробвали безброй дизайни и знаят колко разочароващ може да се окаже един грешен избор. Рискът от провал става още по-голям, когато се опитваме да направим маникюра си у дома и заложим на нещо, което трудно може да направим сами.

маникюр, основа,

Снимка: iStock

Но маникюрът „негативно пространство“ е много по-лесен за създаване, отколкото си мислите. Той ви приканва да нарисувате само част от нокътя си, като абстрактните шарки лесно скриват някоя минимална грешка, която може да допуснете. Резултатите са зашеметяващи, което е и причината знаменитости като Кайли Дженър и Дуа Липа да следват тази тенденция.

Ако коренно различните цветове върху ноктите ви плашат, не се притеснявайте. Според маникюристката Сигорни Нуниес, това ще бъде един от най-горещите стилове през лятото и си струва да го опитате. Тя дава уроци по маникюр в TikTok, които ѝ печелят повече от 4 милиона гледания досега. Според Нуниес, рисуването на абстрактни линии е доста трудно в началото, но перфектният резултат се постига само след няколко опита.

След като овладеете основите, възможностите са безкрайни – може да преоткриете френския маникюр, да се усъвършенствате с шахматна дъска, вдъхновена от сериала The Queen's Gambit или пък да пробвате колко летни нюанса може да съберете на едната си ръка.

Представяме ви 3 идеи в стил „негативно пространство“, които да пробвате този сезон

1. Завъртени върхове

Този стил е подходящ за всички начинаещи маникюристи, които пробват различни идеи у дома. Простите завъртулки на дизайна улесняват практикуването на техниката, която ще ви е нужна преди да преминете към по-сложните неща.

Нунес съветва първо да нанесете основно покритие, което предотвратява пожълтяването на ноктите. След това вземете четката и очертайте мястото, което искате да лакирате. Попълнете го изцяло, след което добавете втори слой за максимално покритие и завършете с топ лак.

Ако използвате малка четка за детайли, изсипете малко от лака си върху импровизирана палитра, например парче алуминиево фолио, за да започнете. Потопете четката в лакочистител, за да премахнете остатъците и я потопете в лака така, че върхът да остане остър. Нарисувайте тънка вълнообразна линия до нокътното ви легло, оформяйки мястото, където искате да бъде цветът. След това го попълнете и повторете.

Независимо кой от двата варианта ще изберете, задължително завършете с топ лак, за да придадете повече блясък на ноктите си.

2. Многоцветен френски маникюр

Тъй като нанасяте няколко нюанса върху френския си маникюр, този стил е двойно по-забавен. По-голямото удоволствие обаче крие и по-големи опасности и затова Нунес препоръчва да се уверите, че долният слой е хубаво изсъхнал преди да добавите нов цвят отгоре.

Започнете с основното си покритие. След това, като използвате ъгъла на четката си, нарисувайте страничен мотив върху нокътя, създавайки френски връх. Повторете за по-добро покритие. След като изсъхне, използвайте по-малка четка, за да нарисувате допълнителни нюанси върху основния си цвят. Завършете с топ лак.

3. Залез и половин луна

Този усъвършенстван външен вид е чудесен стил за къси нокти. Нунес препоръчва първоначално да се запасите с по-малка четка за детайли, защото със сигурност ще ви трябва.

Започнете с базово покритие. След това използвайте малката четка, за да нарисувате полумесец в края на нокътя си. Оставете го да изсъхне преди да очертаете формата с втори цвят и използвайте друга четка, за да почистите остатъците върху нокътя. Нарисувайте ярък френски връх с любимия си цвят, след което завършете с топ лак.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари