IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летен маникюр: Кой цвят ще доминира този сезон?

3 април 2021 15 00

Мислете за топлите и слънчеви дни

Снимка: iStock

Що се отнася до подходящите за сезона цветове на ноктите, никой не крещи „лято“ по-силно от жълтия маникюр. Ето защо може да разчитате на яркия, весел и слънчев цвят да се завърне през топлите месеци, които вече надничат зад ъгъла. Постепенно започнахме да сменяме гардероба си и вече не разчитаме толкова много на дебелите дрехи. Вместо тях обличаме нещо по-тънко и по-проветриво.

С настъпването на лятото е време да променим и маникюра си. Експертите са съгласни, че неоновото и пастелножълто са перфектните нюанси за топлото време, независимо дали говорим за пръстите на краката или ръцете. Може да изберете нещо в цвят горчица или пък да използвате лимонов нюанс, за да отбележите началото на отпускарския сезон.

Ако пък нямате търпение за лятото, може да си направите преходен маникюр, като използвате неоновожълтото. То е чудесен вариант за високите температури през деня и прохладните вечери, които наблюдаваме през пролетта. Не се набива много на очи, но пък е перфектно за комбиниране с по-леките и цветни дрехи.

Даваме ви пет лесни идеи, от които да се вдъхновите за използването на жълтия цвят това лято

Бананови върхове

Френският маникюр никога няма да излезе от мода, тъй като се свързва с елегантност и стил. Той придава на ръката малко по-издължен вид и спомага да прибавите разнообразие към визията си. И докато през зимата разчитахме на черни или тъмни върхове на ноктите, то пролетта и лятото са сезоните на по-ярките цветове.

Именно затова една от тенденциите за тази година е т. нар. „френски маникюр с бананови върхове“. Това е една свежа промяна на класическия стил, която гарантирано ще ви спечели точки както сред приятелите, така и в офиса.

Златният час

Искате нещо, което да покрива целия нокът, но не искате да ви е твърде крещящо? Имаме предложение за вас. Маникюрът „златен час“ използва малко по-тъмен нюанс на жълтото и се вписва чудесно в по-тъмна кожа. Стилът придава цветност на ръката, но пък не ви кара да си слагате слънчевите очила, когато погледнете към ноктите си.

Цветен блок

Единственото правило, когато става въпрос за този маникюр е, че няма правила. Извадете всеки ярък цвят от колекцията си с лакове и започнете забавлението. Няма грешна стъпка и грешен нюанс, но се придържайте към по-летните цветове. Направете всеки нокът в различен цвят, за да придадете още по-голямо разнообразие към визията си.

Лимон и лайм

Лимонът и лаймът чудесно си пасват с летните коктейли, но цветовете им служат идеално и за маникюрно вдъхновение. Може да лакирате ноктите си два по два или пък да редувате зеления и жълтия нюанс. Всичко зависи от вас и от това колко различни искате да бъдете. Може да боядисате палеца, показалеца и средните пръсти в жълто, като след това довършите картинката със зелено.

Усмихнати личица

Невъзможно е да не се усмихвате, когато буквално сте сложили усмивки на ноктите си. Този минималистичен дизайн е прост, но гарантирано ще придаде лятно настроение на всеки около вас. Използвайте фиба, за да създадете жълт кръг на всеки нокът, след това с четка нарисувайте очите и устните. Завършете с топ лак, за да запазите маникюра си свеж за по-дълго време.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари