IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ледени нокти – идея за нов маникюр

30 април 2021 18 00

Цветът им се променя според светлината

IStockphoto

Цветното фолио се използва от много маникюристи за декориране на ноктите. В последно време като че ли златистото доби най-голяма популярност, но този сезон ще видим и друго, при това доста по-различно. То идва от салоните в Корея и спомага за постигането на холограмен ефект в маникюра.

Така наречените „ледени нокти“ превзеха Instagram. Там много маникюристи споделят своите вариации на тях, използвайки специалното фолио или лакове. На снимките им плочките сякаш са с ледени кристали, които променят цвета си под въздействието на светлината. След познатия кадифен ефект, този е поредният тренд, който ще следваме.

Ноктите, които приличат на стъкло, бяха доста популярни през 2015, а днес ще видим друг техен вариант.

„Тази тенденция е свързана с напластяване“, казва Флъри Роуз, маникюрист от Ню Йорк, изпробващ отскоро правенето на ледени нокти.

Специалистът разкрива, че има няколко техники за постигането на въпросния „леден ефект“, но повечето от колегите ѝ използват опалов гел-лак, комбинирайки го с прах или няколко слоя фолио с холограмен ефект.

„Този дизайн може да бъде направен само с гел, тъй като холограмното фолио трябва да бъде запечатано изцяло от него“, казва Роуз и добавя, че много маникюристи правят 3D фигурки с прозрачен гел отгоре.

Все пак, ако искате да пробвате сами вкъщи, има начин да си направите ледени нокти. За целта маникюристът препоръчва да нанесете по-фин перлен лак за основа, а отгоре да залепите фолио с холограмен ефект. То може да е фино или по-дебело, наподобяващо вътрешната част на черупката на мида или скъпоценния камък опал. Отгоре може да нанесете топ лак за по-голяма издръжливост.

Ако сте по-сръчни с пинсетата и фолиото, може да си направите и нещо като мозайка на ноктите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари