IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим за начинаещи: От какво имате нужда?

19 април 2021 12 30

Няколко основни неща, които ще ви превърнат в професионалист

Снимка: Pexels

Съставянето на добър комплект за гримиране може да бъде доста трудно дори за най-добрия гримьор, а какво остава за начинаещ в сферата на красотата. С хиляди и хиляди продукти, от които може да избирате, лесно може да се объркате в опита си да разберете кои от тях са подходящи за вас и лицето ви.

Но не се паникьосвайте, защото има точно определен списък, който ще ви помогне, ако тепърва се запознавате с гримирането. В него ще откриете всички продукти и инструменти, от които се нуждае вашата козметична чанта. И за да станат нещата още по-добри, на помощ идват експерти в индустрията за грим, за да ни обяснят точно как да използваме избраните продукти.

Ако не ни вярвате, че това са едни от най-добрите дами в бизнеса, ще ви кажем, че една от тях – Дони Дейви – работи по сериала „Еуфория“ и дори печели награда „Еми“ за работата си. Това трябва да е достатъчно признание, нали? Освен това те споделят и лесни начини за използване на гримовете, които ще ни позволят бързо да се превърнем в професионалист.

Ето какво трябва да имате в несесера си за гримове, ако сте начинаещ

Коректор и фон дьо тен

Тъй като цветът на кожата ви ще се променя от сезон на сезон, Дони Дейви препоръчва да имате набор от основни нюанси. Но това не означава да харчите безбожно много средства за всеки цвят, който видите. Можете да смесите няколко нюанса заедно, за да получите идеалната комбинация.

парфюм, жена

Снимка: Pixabay

За да прикриете тъмните кръгове под очите, гримьорите препоръчват да използвате коректор с високо покритие. По този начин ще си създадете напълно естествен външен вид и ще изтриете умората от лицето си.

Молив, пудра и спирала в кафяво

Веждите са сред най-важните черти на лицето ви. Не всички сме родени с перфектно оформени, но това не означава, че не може да постигнете този ефект. Шарън Бекър предлага да оформите веждите си и да попълните оголените места с молив, след което да ги оцветите с малко пудра. Завършете процеса със спирала, като всичко това е добре да бъде в кафяв цвят.

Очна линия и спирала

Ако сте начинаещ, пропуснете поставянето на фалшиви мигли и се насочете към комбинацията от спирала и очна линия. Заложете на продукти, които ще издържат цял ден, независимо от времето навън и забързаното ви ежедневие. Дори да плачете, спиралата ви трябва да остане върху миглите.

спирала, гримиране,

Снимка: Pixabay

Дейви препоръчва да изпробвате и нещо по-цветно, оцветявайки само горните си мигли. Според него, тази година на мода ще са нюанси като електриковосиньо, оранжево или ярколилаво.

Балсам и червило

Когато искате да фокусирате вниманието на другите към устните си, трябва първо да имате добра основа за червилото. Затова е добре да поставите малко гланц, след което да добавите и любимия си цвят.

Четки, козметични клечки и гъби

За да нанесете грима си правилно, ще трябва да използвате подходящите инструменти. Гъбата за грим е идеална за безпроблемното смесване на основи, руж и коректор. Дейви препоръчва да се запасите и с добър набор от качествени четки, за да прецизирате всяко свое действие. Ако пък все пак стане гаф, гримьорите казват, че е хубаво да имате и козметични клечки, с които да изтриете несъвършенствата.

Руж, бронзант и хайлайтър

Добавете естествен цвят и фин блясък към кожата си с класически руж, бронзант и хайлайтър.
Използването на хайлайтър създава ефект, при който светлината се отразява в кожата ви така, че лицето да изглежда сияйно, без обаче да бъде блестящо. Поставя се на частите от лицето, където се очаква да ви озари светлината.

Ружът освен че придава на лицето здрав вид, може да коригира формата му и дори да свали няколко години от него. За да изберете правилния продукт, трябва да се съобразите с цвета на косата си. За блондинки се препоръчва светлорозов или прасковен, за тъмнокосите – златистокафяв или винени акорди, тъмночервено и цвят сьомга, а червенокосите дами трябва да търсят кайсиев руж или пясъчен нюанс.

гримове

Снимка: iStock

Бронзантът е чудесен продукт, с помощта на който тенът изглежда свеж и блестящ, а лицето получава „целунат от слънцето“ вид. Продуктите в топли нежнорозови нюанси са подходящи за момичетата с по-светла и бледа кожа, докато на тези със среден тон подхождат почти всички нюанси. Бронзантите с меден или бронзов оттенък стоят перфектно на кожа с лек маслинен подтон.

Сенки за очи

Преди да сложите каквито и да е било сенки за очи, не забравяйте да грундирате клепачите си. Ако тепърва започвате вашата колекция от гримове, Дейви казва, че наистина имате нужда само от една добра палитра за сенки с много неутрални цветове.

Почистване на грима

След като сте направили перфектния си грим, били сте цял ден навън и сте впечатлили с външния си вид, е време да премахнете всичко това от лицето си. Да, знаем, че часовете пред огледалото ви карат да останете с грима още ден-два, но трябва да запомните, че миенето на лицето преди лягане е задължително.

мокра кърпа,

Снимка: iStock

Вземете си почистващи кърпички за грим, които ще премахнат всеки нюанс от кожата и в същото време ще предотвратят поява на сухота.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари