IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети: Каква козметика да ползвате при пътуване?

23 май 2021 12 00

След изолация не бива да подценявате грижата

IStockphoto

Няма какво да се лъжем. Заради пандемията и повече от година изолация, много от нас спряха да използват толкова много грим и успяха да се справят с някои проблеми по лицето. Но заради носенето на предпазни маски, доста се оплакват от така нареченото „маскне“. Сега, с настъпването на пролетта и затоплянето навън, всички ние ще излизаме повече. А това означава, че ни трябва по-специална грижа, която не само да ни предпазва от слънчевите лъчи.

Въобще, ако сте от онези, които месеци наред са излизали навън само за пазаруване или кратка разходка, със сигурност се нуждаете от повече витамин D, който играе важна роля за най-различни процеси в тялото. Но с работата от вкъщи и застояването на дивана или компютъра, кожата ни има нужда от период на адаптация. И това ще установите веднага, щом отидете на излет в гората или на пикник с приятели през уикенда. Ситни пъпки, алергия или зачервяване могат да се появят само защото най-големият орган в човешкото тяло „е отвикнал“ да прекарва толкова дълго време навън.

С всеки един нов сезон трябва да сменяте козметиката, която използвате. А когато тръгнете на път – независимо дали за ден или повече, отивайки на почивка, не бива да подценявате някои продукти. Ето кои са те:

1. Поддържане на хидратация – с вода и козметика

Където и да се намирате, винаги носете със себе си бутилка с вода. По този начин ще си гарантирате, че приемате достатъчно течности и ще бъдете хидратирани през целия ден. А това е предпоставка за по-здрава и сияйна кожа.

В случай, че се улисате в разглеждане на забележителности, работа или пиете повече алкохол, то това ще повлияе негативно на кожата ви. Затова пийте поне по 1,5 – 2 литра вода на ден.

За да насърчите хидратацията, особено на кожата, която най-много е изложена на слънцето, вземете със себе си хидратиращ лосион и крем за лице.

на басейна,

IStock

2. Слънцезащитен крем с широк спектър

Не слагайте в багажа си стария слънцезащитен спрей, който сте използвали миналата година. Той може да става за разходки в градски условия, но при пътуване имате силна нужда от широкоспектърен. А той предпазва както от UVA, така и от UVB лъчите, които могат да ви навредят и при мрачно и облачно време.

Мажете кожата си със слънцезащита на всеки 4 часа. Ако ви се налага да пътувате по-дълго в колата, помислете предварително за това, като изчакате продуктът да попие добре в кожата, след което си облечете дрехите.

слънцезащита, плажна

IStock

Слънцезащитният крем или спрей с широк спектър ще ви спести доста главоболия като зачервяване, сърбеж и изгаряния, някои от които могат да станат причина за поява на рак.

3. Термална/мицеларна вода

Може би у вас ползвате мляко за почистване на лице или тонер, но когато тръгвате на път, вземете със себе си качествена термална или мицеларна вода. С такъв вид продукт не само ще отстраните лесно замърсяванията в края на деня, но и ще освежите лицето си.

Пълни с хидратиращи и овлажняващи съставки, почистващите термални или мицеларни води се препоръчват при по-дълго отсъствие от дома, когато човек е в движение.

Не забравяйте да си сложите няколко памучни тампона в пликче в несесера, но дори и да пропуснете, вероятно ще има някой магазин или аптека наблизо, от които да си купите.

4. Успокояващ тонер

Понякога състоянието на кожата се променя, когато сме на почивка или пътуване по работа. Тогава тя може да се омазни, да се появят пъпки или зачервяване, някои от които са породени от начина на хранене. Ето защо трябва да имате подръка успокояващ тонер с лека формула.

Много марки предлагат тонери, съдържащи вещества, които балансират нивата на pH на кожата и предотвратяват възпаление и пъпки по лицето.

тонер, освежаващ

5. Балсам за устни и освежаващ продукт за околоочния контур

Смяната на климата, дългото пътуване и излагането на слънце по време на туристическа обиколка или почивка, се отразява зле на кожата. Ако сте си взели слънцезащита, не пропускайте да си купите и балсам с фактор, защото устните често се напукват и се усеща парене.

От друга страна, понякога умората и стресът преди и по време на път, водят до торбички и подпухване на очите. Затова не забравяйте да носите със себе си и освежаващ продукт за околоочния контур. Може да го нанасяте вечер, преди лягане или рано сутрин, след ставане от сън и почистване на лицето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари