IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 прически, които са подходящи за всяка възраст

7 юли 2021 12 30

Предложения както за любителите на късата, така и за феновете на дългата коса

Снимка: iStock

В живот, изпълнен с тенденции за красота, които идват и си отиват на пет минути, е утешително, когато намерим няколко, на които винаги можем да разчитаме, че ще са на мода. Двете неща, които са се запечатали в мозъка ни, са червеното червило и котешкото око в гримирането.

Какво обаче да кажем за подстригването? Има ли вечни прически, които можем да носим години наред без значение от възрастта ни и без това да ни притеснява, че ще изглеждаме като излезли от минало десетилетие? Отговорът е „Да“ и тези стилове са идеални за онези от нас, които не се идентифицират като хамелеони в подстригването, а също така и не искат на всеки шест месеца да се тормозят с това коя прическа ще е актуална за сезона.

Фризьорката Линда Зеу говори откровено за това кои са шестте класически подстригвания, които изглеждат добре за всички и ще бъдат актуални в продължение на години.

Дълго пикси

Дългото пикси може да бъде адаптирано към всяка форма на лицето, като си поиграете с дължината отгоре. Според Зеу, с тази прическа може да създадете обем отгоре на главата и да намалите кичурите отстрани, което създава универсален външен вид.

Кейт Уошингтън

Снимка: БГНЕС

Звезди като Кейти Пери, Карди Би и Кейт Хъдсън са пробвали този стил прическа, но една от любимите ни е Кери Уошингтън, която се появи с подобен стил на наградите „Оскар“ през 2019 година.

Лоб

Кръстоската между дълга коса и боб е една от популярните през последните няколко години. Тя е идеална за дами, които искат да намалят дължината на косата си, но пък не са чак толкова смели, че да се подстрижат драстично. Именно затова фризьорите измислиха лоба, който обикновено стига до раменете и чудесно се комбинира с къс бретон.

Мег Райън

Снимка: БГНЕС

„Лобът е идеален за жени, които искат да направят косата си да изглежда плътна и здрава“, казва Зеу пред InStyle. Хубавото на този стил е, че може да го оформяте по много различни начини, като понякога може да завъртате краищата на косата си или пък да я изправите напълно.

Остър боб

Подстригването в стил „боб“ е една от тенденциите за всяко лято, благодарение на лесната поддръжка и прохладата, която осигурява. Няма нужда да мислите как да вдигнете косата си нагоре в горещите дни, защото дължината на „боба“ стига едва до брадичката и единственото ѝ изискване е да се среше добре.

Тараджи П.

Снимка: БГНЕС

„Острият боб е идеален за всяка форма на лицето и прави косата да изглежда здрава и плътна, а е и лесен за оформяне“, казва Зеу. Може да вземете пример от Тараджи П. Хенсън, която реши да подстриже косата си под лек ъгъл, създавайки малко разнообразие в класическия стил.

Бретон

Дакота Джонсън

Снимка: БГНЕС

Има си причина жените да продължават да носят снимки на Джейн Биркин, когато ходят в салона за красота. Вече не сме в 70-те години на миналия век, но дългите и фино напластени прически с бретон все още са актуални. Направете го плътен и остър или приемете съвета на Зеу и заложете на стил „завеса“, когато правите бретона си. Ако търсите вдъхновение, погледнете към Камила Кабело или Дакота Джонсън.

Шаг

Алекса Чънг

Снимка: БГНЕС

Прическата тип „шаг“ е свързана с това да оставите естествената ви текстура на косата да бъде на преден план. С късите кичури, които някои наричат „бебешки коси“, може да създадете нещо уникално и различно. Авторката Алекса Чънг не се притеснява да се появи по подобен начин на светски събития, като приема с усмивка коментарите, че прилича на човек, който току-що е станал от леглото.

Дълга коса, оформяща лицето

Дженифър Анистън

Снимка: БГНЕС

След прическата, станала известна като „Рейчъл Грийн“, Дженифър Анистън реши да се насочи към нов стил и оттогава не го е променяла. Тя оставя кичурите ѝ да оформят лицето, като по този начин привлича повече внимание към чертите на лицето. Освен Анистън, други звезди, които са пробвали този стил, са Дженифър Лопес и Майли Сайръс.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари