IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сенки за очи със SPF - гримът, който трябва да имате за лято 2021

16 август 2021 08 30

Предпазват от UVA и UVC лъчи

IStockphoto

Не бързайте да отписвате лятото! Предстоят ни още много слънчеви дни, за които не бива да оставаме неподготвени. Независимо дали сме в градска среда или на почивка на море, ние се нуждаем както от специална козметика, така и от грим със защита. 

Ако вие сте от онези жени, които не излизат навън без грим, със сигурност се интересувате от това как да се предпазите от вредните UVA и UVC лъчи. Но не си мислете, че кремът със слънцезащитен фактор (SPF) е достатъчен! Според американски дерматолози, ако ползвате сенки, то те също е добре да са с такъв. 

Слънцезащитата е основният ни съюзник в борбата с жаркото слънце. Тя предотвратява рак на кожата, защитава от UVA и UVC лъчи, намалява риска от стареене и поява на бръчки, пишат експерти от Chicago Tribune. Те препоръчват ползването на сенки, хайлайтър, основи и фон дьо тен със SPF.

сенки за

IStock

Сенки за очи със SPF - защо не?!

Кожата по клепачите и въобще тази около очите, е изключително тънка и нежна. По нея често се показват първите признаци на стареене. А когато е изложена на слънце, трябва да й се обръща допълнително внимание, смятат дерматолози. Ето зщао, когато намажете със слънцезащита тялото, помислете и за тази част от лицето. 

При нанасяне на грим може да ползате тънък слой слънцезащита върху кожата около очите. Но в повечето случай това я омазнява допълнително и не е най-доброто решение в жегите. Затова може да изпробвате специалните сенкси със слънцезащитен фактор. Прахообразни или под формата на крем, те ще ви направят красиви и същевременно предпазят от вредното действие на слънцето. 

слънцезащита, SPF,

IStock

В САЩ сенките със SPF отдавна се предлагат на пазара, като най-често те са с 30 и стават за хора с нормален тип кожа. А за тези с по-бяла и чувствителна, има и по-висок фактор. У нас тези продукти не се срещат във всеки магазин, но в по-големите за козметика със сигурност ще ги откриете. 

Ако не искате да се разделите с любимата палитра за сенки, чийто срок на годност все още не е изтекъл, може да си набавите неутралнисенки със слънцезащита, които да поставяте за основа, след което да ползвате вашите. 

грим, сенки,

IStock

Ето и още идеи за грим, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари