IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти трикове за есента – как да изглеждате по-млади?

17 септември 2021 12 30

Цветът на дрехите ви има значение колкото и гримът

IStockphoto

На никого не е приятно да му кажат, че изглежда доста по-възрастен, отколкото е. Всъщност, от тези коментари се засягат предимно жените, които се опитват да променят своята визия чрез грим, прическа, дрехи и аксесоари. Но понякога те просто не знаят точните бюти трикове, с които да получават комплименти за това колко са младолики.

Няма как да забавим хода на времето, но има случаи, в които повече или неподходящият грим, в комбинация с цвета на боядисване на косата и избора на дрехи състаряват.

Какво да направите, за да изглеждате по-млади?

1. Забравете за тежкия грим

грим, опушен

IStock

Има най-различни тенденции за контуриране на лицето, както и разнообразие от видеа и снимки в интернет, от които да получите информация и идеи. Но макар някоя да ви ви изглежда добре на момичето във Facebook, това не означава, че на вас ще ви стои добре. Напротив, по-тежкият, особено опушен грим, може да добави още няколко години върху вашето лице.

Ако искате да изглеждате по-свежи и млади, не слагайте прекалено много неща върху лицето. Дори избягвайте поставяне на спирала върху долните мигли (води до бръчки и тъмни кръгове), както и твърде тъмни тонове на сенки за клепачите.

Тази есен монохромният грим ще е най-актуален, което означава, че колкото по-близки са сенките, червилото или ружа до тона на кожата ви, толкова по-добре.

2. Не изтънявайте твърде много веждите

тънки вежди,

IStock

През последните няколко години тенденцията е веждите да бъдат по-плътни, естествени, дори по-гъсти и леко разрошени или пригладени с гел. Ако сами си скубете космите в тази част на лицето, все пак не прекалявайте.

Вместо да изтънявате своите вежди, ги подчертайте с малко грим (на пазара вече има специален за това).

3. Извивайте миглите по-често

извивач на

IStock

Сигурно някои от вас имат горчив опит с извивачка на мигли, но не се притеснявайте. Ако я ползвате по-често, ще изглеждате по-млади.

По-извитите мигли ще подчертаят красотата на вашите очи, а в комбинация със спирала за дължина или обем, ще получите ефекта на пърхането, който се свързва с жените между 25 и 30-годишна възраст. Все пак, не наслоявайте твърде много, за да не се получи дефект и неприятното слепване.

4. Погрижете се за обема на косата

права коса,

IStock

Ако искате да ви забележат, но не с бръчките, а със гривата и излъчването на лицето, не излизайте навън, без да сте се сресали, нито пък с мазна коса. Погрижете се за обема ѝ, като ѝ придадете допълнителен с помощта на специален гребен.

В случай, че не си харесвате челото, което вече се е набръчкало, си направете бретон, независимо от вашата възраст. Той ще ви придаде по-младежки вид. Също така, ако искате да прикриете своето остаряване, изберете по-къса прическа, например каре.

5. Носете по-пъстри дрехи

есенна мода,

IStock

Лятото свърши, но това не означава, че в гардероба ви трябва да присъстват само тъмни дрехи. Все пак, наред с нещата, които са в типичните за сезона цветове, носете и по-пъстри, като избягвате по-неутрални като сиво, черно или тъмнокафяво. Макар те да помагат да изглеждаме по-слаби, определено могат да ни състарят.

Не на последно място, добавянето на по-лъскави бижута, но не прекалено обемни, също е добър вариант за „подмладяване“.

Все пак, каквото и да правите, важното е да имате по-голямо самочувствие и да сте щастливи в заобикалящата ви среда. А това ще дойде и със здравословна диета и подходящи упражнения, с които ще сте във форма.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари