IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седемте тайни на Марго Роби за перфектна кожа

30 октомври 2021 12 00

И защо не носи червило

Снимка: БГНЕС

Думата „безупречен“ идва наум, когато си помислим за австралийската актриса Марго Роби. Тя може да определя чертите си като „сурови“ или „груби“, но ние смятаме, че те са невероятно красиви. Сините ѝ очи, широката ѝ усмивка и златните кичури са това, което правят Роби една от най-хубавите дами в Холивуд.

Актрисата е изключително отдадена на професията си, показвайки таланта си във „Вълкът от Уолстрийт“ на Скорсезе, където си партнираше с Леонардо ди Каприо, както и в „Аз, Тоня“, играейки заедно с Алисън Джени. Роби обаче рядко говори за себе си и личния си живот. За щастие на феновете, тя не крие рутината си за разкрасяване и разкрива какво се крие зад безупречния ѝ вид.

Може да си мислите, че Марго е любител на грима, тъй като прекарва голяма част от времето си пред камера или на червения килим, но истината е съвсем друга. Като една истинска австралийка, тя предпочита простите неща, що се отнася до грим и козметични продукти. „Винаги нося монохроматичен естествен вид“, казва тя. Правилото за простота важи и за грижата за кожата, което улеснява придържането към безупречен вид.

Ето как да постигнете красота като тази на Марго Роби

Без грим в леглото

Мултифункционалността е второто име на Роби, поне що се отнася до измиването на лицето. Тя винаги започва с почистване под душа, но не прави прекалено много стъпки, защото просто няма необходимото време. Затова се придържа към простите рутинни грижи за постигане на чиста кожа.

Марго Роби

Снимка: БГНЕС

За измиването на лицето си тя използва почистващо средство с аминокиселини, екстракт от алое и протеини. То премахва мръсотията по повърхността на кожата, балансира хидратацията и осигурява по-меко усещане. Актрисата не забравя и за скраба, дори и да е уморена от дългия ден на снимки или купонясване до късно. „Без значение колко съм била гримирана, никога не си лягам с грим. Няма и да го направя“, казва Роби.

Не обича козметичните намеси

Роби не се страхува да опита ново лечение и грижа за кожата, което не включва хирургическа намеса. Всъщност тя обича да експериментира с местни продукти, когато посещава чужда страна. Една година Марго и приятелката ѝ Соф заминават за Филипините, където се подлагат на процедури с глина и бананови листа. Двете дами седят по този начин в продължение на три часа.

Марго Роби

Снимка: БГНЕС

„След известно време цялата ситуация беше толкова нелепа, че приличахме на Тутанкамон, смесен с купа с плодове. Това беше най-абсурдното нещо, но ние не спирахме да се смеем“, казва Роби пред Byrdie. Оказва се, че смехът наистина е най-доброто лекарство и най-бързият път за постигане на великолепна и естествена красота.

Обожава маските за лице

Роби знае, че подготовката на кожата е изключително важна, така че винаги, когато се подготвя да снима или е поканена на голямо събитие, тя отделя време да се погрижи за кожата си. Когато е на снимачната площадка на филма Terminal, актрисата често е използвала пластири под очите, за да изглади орбиталната си област преди да започне с гримирането. Освен това Роби е разчитала и на маските за лице, които успокояват кожата и изчистват всички нежелани примеси.

Минимално количество грим

Когато от Vogue питат Роби какви съвети за красота би дала на 16-годишната си версия, незабавният ѝ отговор беше да носи по-малко грим, защото постепенно разбира, че естествената красота е по-добрият вариант. „Спомням си, че на тази възраст мислех, че съм вече голяма и трябва да нося много грим“, признава актрисата. Сега обаче тя смята, че увереността идва от самия човек, а не от външния му вид.

Не е фен на червилото

Ключът към постигането на външен вид като този на Марго Роби се крие в изключването на червилото от ежедневната ви рутина. Актрисата използва продукта само за червения килим или за специални събития, на които трябва да подчертае устните си. „Не обичам да нося червило, защото го размазвам по цялото си лице. Затова нося безцветен балсам“, казва тя пред Harper's Bazaar.

Грижи се за кожата по време на пътуване

Холивудските звезди пътуват през по-голямата част от годината и сега, когато светът отново отваря врати за пътувания и почивки, може да откриете, че дългият път оказва влияние върху кожата ви. Роби обаче не позволява на въздуха в самолета да попречи на красотата ѝ. Вместо това тя следва прост предполетен режим, за да предотврати появата на петна и изсушаване.

Марго Роби

Снимка: Getty Images

„Когато пътувам със самолет, свалям грима си с кърпичка и използвам козметични подложки за кожата, които да я възстановят“, казва Роби пред Vogue. Тя държи всичко това в малка козметична чантичка за пътуване, която винаги ѝ е готова за следващия полет. Актрисата също така е снабдена с овлажнител по време на полет, както и с минишампоани и продукти за бързо фиксиране на косата.

Задължителният сън

Марго Роби много добре знае колко важен е сънят за цялостното здраве и красотата. Затова след края на поредните снимки тя бърза да се прибере у дома и да си почине възможно най-много. Според нея, сънят е един от важните аспекти на красотата и не трябва да се пренебрегва. „Мисля, че тялото ми се чувства по-добре, ако спя достатъчно, вместо да прекарам един час във фитнеса“, казва актрисата пред Harper's Bazaar.

Марго Роби

Снимка: БГНЕС

Звездата обаче често страда от безсъние, защото просто не може да изключи мозъка си. Затова тя е намерила няколко трика, с които да реши проблема си. Запасила се е с маски за спане, пуска си тиха, успокояваща музика и използва мелатонин. Ако не ѝ се спи, но трябва да се наспи за следващия ден, Роби взима лека книжка в леглото, която може да я приспи. „Чета за Хари Потър преди лягане и това ми помага да изключа мозъка си“, откровена е Марго.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари