IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Седемте тайни на Кристен Бел за хубава кожа

2 декември 2021 16 30

Не мие лицето си сутрин

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

В допълнение към озвучаването на принцеса Ана в „Замръзналото кралство“ и разказвача на историята в „Клюкарката“, Кристен Бел също е и първенец в грижата за кожата. Откакто стана посланик на Neutrogena през 2011 година, актрисата открито говори за здравословните си навици, с които поддържа безупречна визия.

Всъщност, тя толкова много харесва процеса, че създава собствена линия козметични продукти, наречена Happy Dance. Съставът на всичко – от овлажнител на лице до бомбички за вана – е пълен с CBD, за да помогне за успокояване на кожата и да опрости рутината ви. „Кокосовото масло е моят абсолютен фаворит, защото е толкова мултифункционално, което беше една от целите ми“, казва Кристен пред Women's Health. Тя го използва за овлажняване на устните, за сваляне на грима и дори върху краищата на косата си.

Що се отнася до рутината ѝ за поддържане на красива кожа, Бел се опитва да свежда нещата до минимум. Признава, че винаги пропуска по някоя стъпка, защото няма време да изпълнява всичко. Все пак тя е създала един процес от 10 стъпки и го препоръчва на всеки, който има свободата да ги изпълни. Ако и вие, като Кристен, имате заето ежедневие, тя разкрива и кои от стъпките може да пропуснете.

Как Кристен Бел поддържа красотата си

1. Миене на лицето преди лягане

Пред Shape актрисата споделя, че никога не си ляга с грим. Независимо колко късно се е прибрала или колко е изморена, тя намира време да измие лицето си, като използва специални кърпички за грим и двойно почистващ препарат.

2. Пропуснете сутрешното миене

Въпреки че Кристен подчертава важността да си лягаме с чиста кожа, тя казва пред ELLE, че кожата ѝ е по-суха, така че маслата, които тя произвежда през нощта, са жизненоважни за поддържането на хидратацията през деня. Именно затова актрисата никога не мие лицето си сутрин, за да не премахне естествените масла от кожата си.

Вместо дълбоко почистване, може да опитате метода на Кристен. Тя покрива лицето си с гореща кърпа и я оставя там за 2-3 минути. По този начин се привлича потокът на кръв към лицето, което помага хем за събуждане, хем за допълнителна хидратация. Правете го преди да сложите грима си.

3. Задължителна слънцезащита

В интервю пред ELLE Кристен признава, че слънцезащитният крем е една от основните причини кожата ѝ да изглежда толкова гладка и млада. Тя допълва, че това е задължителен продукт от рутината ѝ, който се нанася няколко пъти през деня, за да предпазва ефективно от слънцето. Що се отнася до UV защитата върху тялото ѝ, Бел казва, че избира водоустойчив слънцезащитен крем, който съдържа цинк. Според нея, това е една от най-добрите съставки, която предпазва от вредните лъчи.

4. Превенция

Кристен разказва подробно пред 29 Secrets за влиянието, което майка ѝ е имала върху навиците ѝ за красота и как я е научила да бъде особено внимателна към превенцията. „Майка ми ме научи, че това е много важно, защото сме със светла кожа. Тя също така ме научи, че един пълен режим за грижа за кожата включва слънцезащитен крем“, казва актрисата.

Следвайки примера на майка си, Бел се опитва да предаде същите навици и ценности към децата си. Според нея, е много по-лесно да показваш на наследниците си какво да правят, отколкото да им го налагаш.

5. Хидратиращи съставки

Актрисата признава, че има проблеми със задържането на влагата в кожата. Въпреки че е използвала множество продукти, тя никога не е била доволна от резултата. Докато не намира козметика с млечна и хиалуронова киселина, които карат кожата да бъде по-жива и по-пухкава. Кристен също така се грижи за вида си като избягва по-тежки пилинги и ексфолианти.

6. Внимавайте с диетата

Кристен вярва, че промяната във визията трябва да бъде отвътре навън. След като беше строг веган дълги години, актрисата наскоро обяви, че е преминала само към вегетарианство. Отдадеността ѝ към зеленчуците и енергизиращият ефект, който има върху кожата и цялостното ѝ здраве, също е изключително важен за пристъпите на екзема, от които звездата страда.

Първото нещо, което Бел прави, за да подобри външния си вид, е да премине към елиминираща диета. Опитва се да не яде глутен, зърнени храни, млечни продукти и месо.

7. Маски и микронидлинг

Кристен Бел обича да споделя ежедневието си в социалните мрежи и това включва разкрасителните ѝ процедури. Веднъж тя показа как със съпруга ѝ Дакс Шепърд се опитват да победят подпухналостта под очите, слагайки познатите маски. Двамата дори използват продукта докато изпълняват други задачи, което показва, че всеки може да се грижи за кожата си, независимо от натоварения му график.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари