IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френски маникюр 2022 – коя ретро тенденция се завръща?

17 януари 2022 12 30

Тя се появи през 2000 г.

IStockphoto

IStockphoto

Намираме се в средата на януари и маникюрът със снежинки, елхички и коледни шапчици вече не е от най-актуалните. Време е да се поинтересуваме от тенденциите, които ще властват при ноктите в следващите няколко месеца. Повече нови има при по-дългите, но при късите има една, която ни връща в далечната 2000 година.

Френският маникюр е чудесен избор за много дами, които не искат кой знае каква дължина по една или друга причина. Той е изключително елегантен и не изисква кой знае каква поддръжка. Според инфлуенсърите, минималистите ликуват през януари, когато микрофренският маникюр отново е на мода. И това не е случайно на фона на нарастващите случаи на заразени с коронавирус, поредното заключване у дома и намаляване на желанието на някои да посещават салона.

Ретрото се завръща

Френският маникюр с много тънка лента – дали в бяло, което си е класика или в друг нюанс, е тренд, който беше актуален преди около 12 години. А сега, когато е добре да се погрижим за хигиената на ръцете, по-късите нокти са за предпочитане. И за да не са съвсем семпли, можем да ги лакираме с прозрачна, нюд или млечна основа, като завършим върховете им с лек цветен акцент.

Селена Гомес, Марго Роби, Лили Олдридж, са звездите, които харесват въпросния ретро стил. При него ноктите са предимно затъпени, с леко закръглени ъгли. Има и варианти с овална форма.

Много инфлуенсъри споделят, че ако искате да си направите такъв маникюр, дори не е нужно да ползвате пилата. Трябва просто да имате добра нокторезачка, с която да отнемете част от нокътя. А след нанасяне на лак върху цялата плочка, трябва да разполагате с друг цвят с тънка четка или залепващ стикер, с който да получите перфектната права лента.

Предимството на микрофренският маникюр е, че не изисква гел лак или удължаване на нокътя.

Няколко варианта, от които да изберете:

***

***

Ето и още идеи за маникюр, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари