IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-хидратирана кожа – по-дълготраен парфюм

22 януари 2022 16 30

Ето каква е връзката между двете

IStockphoto

IStockphoto

Знаете ли, че моментното състояние на кожата е от голямо значение за това колко силно ще се усеща ароматът на вашия парфюм? Освен броят пръскания, важно е дали току-що сте се изкъпали и каква е влажността във вашите клетки.

Според експерти, както лосионът за тяло попива по-добре, ако се постави непосредствено след баня, същото важи и за някои аромати. Колкото по-хидратирана е кожата, толкова по-силно се усеща парфюмът.

„Хидратираната, овлажнена кожа наистина ще задържи аромата много по-дълго“, казва пред Mindbodygreen гримьорът Роузи Джонстън. Тя посочва, че това е така, защото е здрава и има хубава липидна бариера, към чиито естествени масла може да се прикрепи ароматът. Ако тя е суха и напукана, той много по-лесно се изпарява.

парфюм, аромат,

IStock

Експертът разкрива още, че при по-високо ниво на хидратация не ви трябват повече от 1-2 пръскания с парфюма. Той издържа цял ден и дори след като се изкъпете вечерта, може да остане в областта зад ухото, ако е качествен, разбира се.

В социалните мрежи има много клипчета със съвети за това как ароматът да е по-издръжлив. Но най-популярният е пръскане непосредствено след душ. Тогава кожата е получила естествена хидратация и е още топла.

грижа за

IStock

Роузи Джонстън препоръчва да подсушим кожата с мека кърпа след банята. След което да нанесем веднага овлажнител, за да задържи влагата. После идва ред на аромата от парфюма.

„Масло за тяло, лосион за тяло или балсам за хидратиране също ще ви помогнат да задържите аромата по-дълго“, казва Кат Чен, според който подхранващите масла също спомагат на парфюма да се задържи върху кожата.

Така че, дори и да не сте се изкъпали непосредствено преди да вземете парфюма в ръка и да натиснете, първо сложете малко от любимия лосион на китките и в областта зад ушите.

мъж, парфюм,

IStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари