IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти тенденции 2022 – как да използвате перлите за вашата визия?

28 януари 2022 12 30

Те навлизат все повече в прическите и маникюра

IStockphoto

IStockphoto

Носенето на бижута с перли бе една от тенденциите при аксесоарите за 2021 г. Подобно на много други, тя се пренесе и в новата 2022-а, когато все още ще са актуални колиета, пръстени, фиби и гривни с лъскавите бели топченца. А според бюти експерти, новият тренд е да ги включваме като акцент към цялостната ни визия.

Коко Шанел, Одри Хепбърн, Жаклин Кенеди, Мишел Обама, Камала Харис, Сара Джесика Паркър, са само малка част от известните дами, които залагат на класиката, избирайки аксесоари с перли. Но освен тях, в следващите няколко месеца ще се натъкваме на все повече идеи за грим с топчетата, превърнали се в символ на класическия стил. Също така, те ще присъстват в маникюра и прическите ни, избрани за по-специални поводи.

Как да включите перлите към вашата нова визия?

Ползвайте ги вместо черната очна линия

По време на малкото събития, състояли се през 2021 г. на червения килим, видяхме първите наченки на въпросния тренд. Перлите присъстваха вместо очна линия или бяха разположени по нестандартен начин, имитирайки плаваща. И това се хареса на толкова много инфлуенсъри, които веднага си набавиха самозалепващи се бели топченца.

Следвайки извивката на орбиталната кост, може да разположите нежни перли – върху сенките си или много нежен грим.

Най-разпространеният вариант е очна линия от наноперли, които се залепят по протежението на клепача. Те не са най-практичните и може да причинят дразнене и парене, но определено привличат вниманието. Като допълнение на вашата по-екстравагантна визия, може да ги поставите точно под веждите, на по-голямо разстояние една от друга.

Вплитайте/ залепете ги към косата

Наред с аксесоарите с перли като фибички, шипки и шнолки, е време да изпробвате нещо съвсем различно. През 2022 г. е модерно да вплетете перли с дупки към своите плитки или пък да залепите миниатюрни такива към скалпа, като допълнение към вашата прическа.

Тъй като бейби плитките с различна големина също са нещо, което ще виждаме навсякъде, в тях преспокойно може да присъстват няколко миниатюрни перли. Или цветен екстеншън с тях.

Ако сте по-смели, може да копирате стила на Алиша Кийс, която за своя фотосесия си направи косата отгоре до долу с нежни малки перли.

Използвайте ги за „перлен поглед“

Ако държите на любимия си грим и не можете да се възприемете с перли, подредени като очна линия, може да опитате нещо друго. в случай, че искате да имате по-въздействащ поглед – за рожден ден или официално събитие, на което сте поканени, си купете наноперли за залепване. Очертайте вашия поглед, следвайки линията на косата. На нея разположете асиметрично топченцата.

Ако разгледате идеите с перли в Instagram, ще откриете, че някои инфлуенсъри заместват пиърсинга на носа с малка перличка.

Сложете ги като допълнение към френския маникюр

Както вече писахме, различните разновидности на френския маникюр ще са хит за зима 2022. Ако сте заложили на класически с бяла лента на всеки връх, добавете по една малка перличка в основата на нокътя. Може да поставите бижуто и в средата на плочката.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари