IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за косата след баня – разчитайте на хавлиен тюрбан

10 юли 2022 13 30

Същият ползва Кари Брадшоу в And just like that...

БГНЕС/IStockphoto

БГНЕС/IStockphoto

Казват, че начинът, по който се погрижим за мократа коса след баня, оказва голямо влияние върху нейното състояние впоследствие. Препоръчително е да не трием кичурите с кърпата, както и да ги разресваме веднага, защото лесно се увреждат от натискането, гребена и самото дърпане. Много често след вземането на душ, увиваме главата, докато ползваме лосиона за тялото. Но знаем ли как да го направим правилно, за да имаме хубава грива?

И щом става дума за грижа, можем да почерпим вдъхновение от Кари Брадшоу, която в And just like that... - продължението на „Сексът и градът“, използва актуален аксесоар, чрез който има хубава руса коса. Става дума за хавлиения тюрбан, с който ще подобрите своята рутина след баня.

Сигурно ще си кажете: „Какво пък е различното? Нали и това е кърпа?“, но грешите, защото въпросният продукт е изработен така, че да защитава косъма от увреждане. И съставът му е далеч от този на обикновените хавлии, които ползваме за подсушаване.

Тъй като звездата има гъста, чуплива и лесно заплитаща се коса, на нея ѝ отнема много повече време, за да я изсуши и среши с гребена. Но с поставянето на тюрбана бързо и лесно се абсорбира голяма част от влагата, като това спомага за намаляване ползването на сешоар.

Кърпата, на която разчита героинята от сериала, се увива около главата, но вместо да се върже, се закопчава с копче и ластик. С нея не е необходимо да търкате продължително време косата си.

И докато марковият тюрбан на Брадшоу струва около 30 паунда, то подобен продукт у нас може да бъде намерен за много по-малко. Най-евтините, но качествени такива се предлагат за 10 лв., като понякога, на промоция, може да си купите такава специална кърпа за глава и за 5-6 лв. При избора е добре да четете състава и да избягвате синтетиката, защото това означава, че няма да попива добре и ще запарва косата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари