IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прическа тип „октопод“ – сред тенденциите за тази година

12 януари 2022 12 30

Все повече жени по света започват да я избират

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Въпреки че може да ви се струва, че с всяка нова седмица тенденциите при прическите се променят, някои от тях бавно набират сила и са на ръба на експлозията. В тази графа попада и прическата тип „октопод“.

За 2022 година сайтът Pinterest прогнозира, че бунтарските подстригвания, като това, ще бъдат на мода. Спираме да се крием зад меките слоеве и започваме да изразяваме себе си по всякакъв начин, стартирайки с косата. Освен това, платформата за споделяне на изображения разкрива, че търсенията за „прическа октопод“ в раздел „Коса“ са нараснали с 50% през последната година.

Пред InStyle представители на Pinterest споделят, че търсенията са се увеличили с 89% главно от младото поколение до 30 години, като основният интерес идва от САЩ, Обединеното кралство, Австралия, Бразилия и Индия.

„Прическата октопод е смесица между шаг и мълет, като се характеризира с много обем в горната част и много слоеве по цялата коса“, казва фризьорът Леонардо Роко пред InStyle. Той допълва, че външните ръбове трябва да са меки, като за предпочитане е да бъдат отрязани с бръснач, за да се създаде ефект на пипала на октопод.

Поради наслояването и формата на тази прическа, Роко казва, че стилът е най-подходящ за хора с права и вълнообразна коса, която е с дължина до раменете или малко под тях. Той е категоричен, че „октоподът“ пасва идеално на всички лица и форми.

Ако се интересувате от промяна на прическата, но не сте сигурни какво точно да кажете в салона, не забравяйте да вземете със себе си снимки, които са ви вдъхновили и на които искате да приличате. Роко също така предлага да посещавате фризьора си за подстригване и оформяне на всеки шест седмици, за да запазите прическата си свежа и модерна.

Въпреки че стилът изисква малко повече поддръжка, оформянето му е мечта за мързеливия човек. Тук не се изисква използването на сешоари, защото свободното сушене на въздух всъщност е най-идеалното решение за този външен вид, тъй като именно това му придава готин и рошав вид. За да му придадете повече стил, Роко предлага да използвате шампоан и балсам за обем под душа, след което да напръскате спрей за обем на суха коса.

Роко казва, че по този начин ще се сдобиете с голям обем и движение на кичурите, без да утежнявате косата. Ако искате да придадете на прическата си по-добра, дефинирана форма, можете също така да използвате кръгла четка, за да изсушите най-горните си слоеве на косата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари