IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Хъдсън и нейните тайни за красота

22 март 2022 08 30

Защо актрисата не мие лицето си сутрин?

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Понякога в живота ти се появява някой, с когото просто се свързваш на дълбоко духовно ниво. Когато си известна актриса на име Кейт Хъдсън, това се случва заради приятелката ви Синди Крауфорд, която ви запознава с Карън Бенке, основател на козметичната компания Juice Beauty.

„С Карън се познаваме от 15 години. Не мога да повярвам, че е минало толкова много време, защото ясно си спомням как седях на пода в хола си и за първи път се срещнах с нея. Все едно беше вчера“, разказва Хъдсън пред Allure.

След десетилетие и половина приятелство, актрисата и Бенке обединяват усилията си, за да създадат една много хидратираща маска за лице, съставена от фин розов прах, който смесвате с вода и нанасяте. „Винаги сме искали да работим заедно. Изпитвам истинско, дълбоко уважение към това, което тя прави и страстта ѝ към естествената, чиста красота“, казва Хъдсън. Допълва, че маската е била проектирана по време на пандемията с помощта на срещи по Zoom.

Прахообразната маска е била идея на Кейт, защото по този начин е удобна за пътуване и може сами да персонализирате дебелината ѝ в зависимост от това какво искате да постигнете. Бенке споделя, че по време на процеса е имало много предизвикателства и лабораторни проби, за да се постигне правилният цвят. Двете дами не използват никаква синтетична боя, така че това е направило нещата още по-сложни.

Карън е търсила нещо в палитрата от рози, защото Хъдсън обича този цвят, а дъщеря ѝ се казва Рани Роуз. „Пудрата от розови листенца е естествен тоник за кожата, който помага за озаряване и е много красива на цвят“, казва Бенке. В крайната формула се включва прах от розови листенца, които са естествен източник на витамин С, и антиоксидантна акация на прах. Хидратиращите свойства на маската идват от маслинови листа, алое и гроздови ципи.

Хъдсън споделя, че направата на маската не отнема много време. Смесването изисква 3 до 5 минути, след което актрисата си я слага на лицето, мие си зъбите и влиза под душа, за да се изплакне. Продуктът се предлага с четка за разбъркване и нанасяне, като може да усетите приятно и охлаждащо чувство върху кожата.

За да си направите маската, трябва да смесите три чаени лъжички прах към една чаена лъжичка вода. „Всеки ритуал, който ви помага да се свържете със себе си, всъщност е полезен за мозъка. Мисля, че това е много важно“, казва Хъдсън. Тя уверява своите фенове, че грижата за себе си може да се изразява по различни начини, като за нея това е рутината ѝ за красота.

Относно подхода ѝ към красотата в този момент от живота ѝ, актрисата споделя, че той се променя с всяка изминала година. „Вярвам, че красотата започва с това, което ядете и как се грижите за себе си, как спите. За мен красотата е свързана с това как се чувстваме. Какво правим в живота ни, за да се чувстваме по-добре. Това си личи много“, казва тя пред Allure.

Хъдсън признава, че не прекалява с продуктите за красота, тъй като кожата ѝ е доста чувствителна. Именно затова колкото по-малко неща използва, толкова по-добре. Признава, че не прилага никакви почистващи препарати след събуждане сутрин. Мие лицето си, поставяйки върху него мокра кърпа. Този съвет е получила от гримьорката Гучи Уестман, когато е била в средата на двадесетте си години.

„Каза ми, че трябва да спра да мия лицето си сутрин. Според нея, това е било причината да имам толкова много пъпки по лицето“, казва Кейт. След като спира да мие лицето си, кожата ѝ става много по-хубава и гладка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари